Sfaturi pentru a evita grijile

Acel moment legat de cravata în tocană a fost un semnal că obiceiul îngrijorării ne va invada adesea viața de cuplu. Binecuvântați cu trei copii prețioși, bugetul nostru s-a micșorat cu fiecare nou pachet de bucurie. Din necesitate (nu din sfințenie), am început să mă rog mai mult. Voi transmite câteva cuvinte de înțelepciune familiilor tinere care trec prin aceleași dificultăți.

Citeste mai mult »

Când mersul la liturghie este dificil

Fie că venim la liturghie doar duminica sau putem participa la o liturghie suplimentară sau două în timpul săptămânii, călătoria pe care o facem este un fel de pelerinaj. Ne depărtăm de munca noastră pentru a intra într-un loc consacrat, unde ne alăturăm îngerilor și sfinților pentru a-L lăuda pe Dumnezeu în liturghia cerească. Da, va fi dificil – pelerinajele sunt întotdeauna – dar Dumnezeu ne va da harul de care avem nevoie.

Citeste mai mult »

Numărarea binecuvântărilor mele a sporit fericirea

Un preot care vorbea la o retragere m-a influențat să-mi folosesc Rozariul pentru a mă gândi la ceva pentru care sunt recunoscător pe fiecare mărgele, numindu-l un rozariu de recunoștință. Durează aproximativ 5 minute, dar poate schimba viața.
„Lucrurile de care mă plângeam, acum îi mulțumesc lui Dumnezeu”, a spus el audienței. El ne-a instruit să ne uităm chiar și la dificultățile noastre și să vedem binecuvântările. De exemplu, să ai gripă nu este distractiv, dar avem instalații sanitare, un pat, cearșafuri curate, acces la o mașină de spălat și multe altele pentru care putem fi recunoscători.

Citeste mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.