Papa Francisc, la Statele generale ale natalității: Este necesară o schimbare de mentalitate

Natalitatea arată măsura speranței unui popor. Vineri, 12 mai 2023, papa Francisc a luat parte la manifestarea ”Statele generale ale natalității”, organizată pe 11-12 mai a.c. la Roma de Fundația pentru natalitate. Papa a subliniat că provocarea natalității este mai presus de toate o chestiune de speranță și că se impune o schimbare a mentalității pentru a miza pe familii, pe copii și pe tineri.

Papa Francisc: Libertatea este amenințată în Europa

Papa Francisc a afirmat miercuri, 3 mai 2023, că libertatea este amenințată în Europa, deoarece oamenii aleg consumismul și individualismul în locul construirii de familii și comunități. Chiar și astăzi, „libertatea este amenințată”, a spus el. „Mai ales cu mănuși albe, de un consumism care anesteziază, motiv pentru care se mulțumesc cu puțină bunăstare materială și, uitând de trecut, ‚plutesc’ într-un prezent făcut după măsura individului”. „Aceasta este persecuția periculoasă a mondenității, dusă înainte de consumism”, a subliniat el.

Papa Francisc a lăudat metoda Billings de planificare familială naturală

Papa Francisc a lăudat metoda Billings de planificare familială naturală ca fiind „un instrument valoros” pentru cuplurile căsătorite, care oferă, de asemenea, educația necesară cu privire la semnificația actului conjugal. „În a doua jumătate a secolului trecut, în timp ce cercetarea farmacologică pentru controlul fertilității se extindea și cultura contraceptivă era în creștere, John și Evelyn Billings au efectuat cercetări științifice atente și au dezvoltat o metodă simplă, accesibilă femeilor și cuplurilor, pentru cunoașterea naturală a fertilității, oferindu-le un instrument valoros pentru gestionarea responsabilă a opțiunilor procreative”.

SynAct Family and Itinerare Catecumenale: Sinodul în acțiune în ceea ce privește pastorația familiei și a vieții umane

Un prim pas care trebuie făcut este acela de a schimba modul în care este oferită pregătirea pentru viața conjugală, și nu doar pentru ziua nunții. Nu este vorba de a spori munca celor care lucrează în pastorația familiilor, ci de a porni de la un obiectiv diferit: de a-i ajuta pe oameni să descopere, încă din copilărie, frumusețea vieții conjugale, adică o vocație adevărată și adecvată care durează o viață întreagă.

Papa Francisc: Discurs adresat participanţilor la Întâlnirea promovată de Dicasterul pentru Laici, Familie şi Viaţă (18 februarie 2023)

Aş vrea ca noi toţi să avem în inimă şi în minte această frumoasă viziune despre Biserică: o Biserică îndreptată spre misiune şi în care se unifică forţele şi se merge împreună pentru a evangheliza; o Biserică în care ceea ce ne leagă este faptul de a fi creştini botezaţi, apartenenţa noastră la Isus; o Biserică unde între laici şi păstori se trăieşte o adevărată fraternitate, lucrând umăr la umăr în fiecare zi, în orice domeniu al pastoraţiei, pentru că toţi sunt botezaţi.

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.