La papa Francisc, asociația de promovare a familiei ”Întâlnire matrimonială”

Duceți mai departe ”visul lui Dumnezeu” într-un timp în care, uneori, se preferă ”cărările mlăștinoase ale individualismului” în locul ”splendidelor piscuri ale iubirii”. Sâmbătă, 9 septembrie 2023, papa Francisc a primit în audiență membrii asociației de promovare a familiei ”Întâlnire matrimonială”, cu ocazia celei de-a 45-a aniversări de la înființare.

Papa Francisc: „Bătrânii, de ale căror rădăcini au nevoie tinerii pentru a ajunge la maturitate”

„Fiți vigilenți pentru a nu marginaliza bătrânii în familiile sau în viața noastră”. Acesta a fost mesajul rostit de Papa Francisc în omilia sa de la Liturghia pe care a celebrat-o împreună cu Cardul Prefectului. Kevin Farrell cu ocazia celei de-a treia Zile Mondiale a Bunicilor și Bătrânilor la Sf. Petru, în prezența a 8.000 de credincioși, printre care mulți bătrâni și bunici alături de nepoții și familiile lor. Gândindu-se la bunici și bătrâni, „de ale căror rădăcini au nevoie tinerii pentru a ajunge la maturitate”, Papa Francisc a propus o nouă lectură a trei povești ale Evangheliei zilei, începând cu un aspect pe care îl au toate în comun: creșterea împreună.

În mesajul papei pentru Family Global Compact

„În familie se realizează o mare parte a viselor lui Dumnezeu cu privire la comunitatea umană. De aceea, nu putem să ne resemnăm cu declinul său în numele incertitudinii, al individualismului şi al consumismului, care prospectează un viitor de indivizi care se gândesc la ei înşişi. Nu putem să fim indiferenţi faţă de viitorul familiei, comunitate de viaţă şi de iubire, alianţă de neînlocuit şi indisolubilă între bărbat şi femeie, loc de întâlnire între generaţii, speranţă a societăţii”. Aşa se termină mesajul Papei Francisc – publicat la 30 mai – cu ocazia lansării lui Family Global Compact, un program de iniţiative care tind să ducă la dialogul între centrele de studiu şi de cercetare despre familie din universităţile catolice şi pastoraţia familială.

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.