Bărbați de pe întreg mapamondul se roagă rozariul pentru convertirea întregii lumi

De ce un Rozariu pentru bărbați?
Pe site-ul său, inițiatorii Rozariului Bărbătesc afirmă că obiectivul este de a împlini voința Fecioarei Maria, care este voința Fiului ei, Isus Cristos.

Ei notează că „rolul bărbaților în planul lui Dumnezeu este de a-i proteja pentru viața veșnică pe toți cei pe care Dumnezeu ni i-a dat aici pe pământ”.
„Așa cum Sfântul Iosif a fost protectorul pământesc al Sfintei Familii, și noi avem sarcina de a apăra sfințenia familiilor noastre și a celor dragi. Vrem să o facem împreună, într-o comunitate de oameni.

Ziua Bunicilor – ocazie pentru a reda demnitatea unei categorii adesea respinsă

Din cei zece ani de pontificat, întâlnirea cu bătrânii în Piaţa „Sfântul Petru” din 2014 a fost „unul din cele mai frumoase momente”, a spus recent Papa Francisc. El a voit să instituie o Zi Mondială dedicat tuturor bunicilor pentru a atrage atenţia asupra unei categorii prea des pusă la margini, amintind în schimb valoarea sa şi încurajând acţiuni în favoarea lor. Un obiectiv menţinut în diferitele ediţii ale Zilei care acum revine cu a treia sa ediţie la 23 iulie 2023, cu o Liturghie celebrată de papa în Piaţa „Sfântul Petru”.

La Nyíregyháza a avut loc o prezentare despre căsătoria Sfintei Ianka și a lui Pietro Molla. Sfânta și-a dat viața pentru copilul ei.

Le era caracteristic să fie mereu atenți la celalalt, să caute bucuria celuilalt, asta le poate completa relația amoroasă. Acesta este un exemplu de urmat și astăzi în această lume individualizată – a spus vorbitorul, apoi a subliniat că, pe lângă toate acestea, Pietro l-a implicat și pe Isus în relația lor, i-a mulțumit lui Dumnezeu că și-a găsit partenerul perfect.

11 citate din sfinți despre dragoste și relații

Într-o cultură în care familia este atacată și în care dragostea este adesea confundată cu pofta, poate fi greu să știi cum arată dragostea evlavioasă în relațiile dintre noi – fie că este vorba de întâlniri, de căsătorie sau de cămin.

Fii un îndrăgostit: Lasă dragostea să vindece lumea

Ziua Îndrăgostiților, un moment în care ne arătăm dragostea, este o sărbătoare binevenită pentru lumea de astăzi, atât de lipsită de compasiune și de iubire dezinteresată, potrivit episcopului Emmanuel Adetoyese Badejo din Dieceza de Oyo, din Nigeria.

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.