Arhidieceza de București

Scrisoare către logodnici

„Doamne mă rog pentru fericirea Alinei/lui Robert, ajută-mă să prefer binele ei/lui”.

Arhidieceza de Alba Iulia

Despre teologia trupului

Rareori se discută despre planul lui Dumnezeu privitor la sexualitatea umană, cel mult preotul menționează tinerilor ca înainte de căsătorie nu trebuie să treacă dincolo de sărut. Cu toate acestea, se motivează foarte puțin sau chiar deloc de ce să nu se întâmple acest lucru. Și totuși, sexualitatea este parte integrantă a vieții umane. Pentru ca un număr cât mai mare de tineri să cunoască argumentele pentru castitate (adică: abstinența înainte de căsătorie) și imaginea lui Dumnezeu despre cea mai intimă relație, a fost creat programul Calea curată unul către altul. La întâlnirile din cadrul acestui program, accentul se pune pe câte un aspect al sexualității, iar după încheierea prelegerilor există ocazia de a împărtăși experiențe și opinii, menite să contribuie la întărirea reciprocă a participanților.

Arhidieceza de București

Ecouri de la Întâlnirea CCEE dedicată temei familiei și vieții

Întâlnirea Episcopilor și a Delegaților pentru Familie și Viață din cadrul Conferințelor Episcopale Europene (CCEE) s-a desfășurat în perioada 8-10 mai la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni – Snagov. Tema a fost „Doamne, […] cum putem cunoaște calea? (Ioan 14,5). Familia în Europa de astăzi.” Întâlnirea a întrunit reprezentanți ai Conferințelor Episcopale din 22 țări, precum și membri ai Comisiei pentru Familie și Viață ai CCEE, ai secretariatului CCEE și ai FAFCE.

Arhidieceza de București

Ciofliceni: Întâlnirea episcopilor şi a delegaţilor pentru familie şi viaţă din cadrul conferinţelor episcopale europene

În perioada 8-10 mai 2023, la Mănăstirea Carmelită de la Ciofliceni, a avut loc întâlnirea episcopilor şi a delegaţilor pentru familie şi viaţă din cadrul conferinţelor episcopale europene. Au fost prezenţi 44 de participanţi din 22 de ţări, reprezentându-i pe cei aproape trei sute de milioane de catolici din Europa.

Eparhia de Oradea

RUGĂCIUNEA SOȚILOR

Cei prezenți au avut ocazia să își reamintească importanța rugăciunii, să afle despre adevărata însemnătate a acesteia în viața familiei, primind sfaturi utile și practice pentru a crește în plan spiritual.

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.