Oficiul pentru Pastoraţia Familiei: Cursuri pentru logodnici în anul 2023

Dieceza de Iaşi continuă tradiţia familiilor frumoase, la baza cărora stă nu doar iubirea şi respectul celor doi soţi, ci şi formarea pe care Biserica se străduieşte să o asigure prin misiunea specifică ei, de a vesti cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, în momentul în care doi tineri decis să se căsătorească, prezentându-se la biroul parohial, li se oferă acestora posibilitatea de a participa la câteva ore de formare religioasă şi umană.

Citeste mai mult »

Adunarea Generală a Federației Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa (FAFCE), la Paris

În perioada 18-19 octombrie 2022 a avut loc la Paris Adunarea Generală a Federației Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa (FAFCE), găzduită de Confederația Asociațiilor Familiilor Catolice (CNAFC) din Franța, membră FAFCE.
În prima lor zi de lucru la Paris, membrii consiliului de administrație al FAFCE au avut un schimb de opinii cu Observatorul Permanent al Sfântului Scaun la UNESCO, Mons. Éric Soviguidi, axat pe importanța educației și pe responsabilitatea crucială pe care o au părinții în această privință….

Citeste mai mult »

Cesano di Roma: Misiuni populare dedicate familiei

Dacă nu totul funcţionează în creaţie, înseamnă că nu totul funcţionează în familie, înseamnă că familia mai are de lucrat. Dacă nu avem drumuri, mai spunea părintele, înseamnă că cei responsabili nu le fac nici între ei ca membri ai familiei. Dacă nu avem spitale, înseamnă că nici între ei nu au grijă ca membri ai familiei. Tot ceea ce suntem chemaţi să facem în afara casei, mai întâi trebuie să facem în familie. Familia este laboratorul reuşitelor din afara ei!”

Citeste mai mult »

Civitavecchia: Familia în centrul atenţiei

Miercuri şi joi, respectiv 21 şi 22 septembrie 2022, în comunitatea românilor catolici din Civitavecchia (Italia) au avut loc misiuni populare cu o tematică specială legată de familie. Protagonistul acestor zile, pe lângă părintele paroh Isidor Mârţ, care le-a intermediat, a fost pr. Felician Tiba, responsabil cu pastoraţia familiei în Dieceza de Iaşi.

Citeste mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.