Adunarea Generală a Federației Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa (FAFCE), la Paris

În perioada 18-19 octombrie 2022 a avut loc la Paris Adunarea Generală a Federației Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa (FAFCE), găzduită de Confederația Asociațiilor Familiilor Catolice (CNAFC) din Franța, membră FAFCE.

La eveniment a participat, din partea Asociației Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”, membră FAFCE, dl. Cornel Bărbuț, care în prezent deține mandatul de Vicepreședinte al FAFCE, mandat care s-a reînnoit cu această ocazie pentru încă trei ani.

FAFCE a inclus încă două asociații: Catalunya Family Platform si Iskreni Institute din Slovenia, ajungand astfel la 33 de asociatii membre in FAFCE. La momentul aderării Asociației Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” în FAFCE în 2011 erau 15 asociații membre. FAFCE devine o voce puternica a familiilor la nivel european, atât in relația cu instituțiile europene, cât și cu Biserica Catolică. Anul trecut a fost semnat un Memorandum de colaborare cu Consiliului Conferințelor Episcopale din Europa (CCEE).

În prima lor zi de lucru la Paris, membrii consiliului de administrație al FAFCE au avut un schimb de opinii cu Observatorul Permanent al Sfântului Scaun la UNESCO, Mons. Éric Soviguidi, axat pe importanța educației și pe responsabilitatea crucială pe care o au părinții în această privință. Mons. Soviguidi a subliniat importanța educației ca o experiență, de a aduna împreună familii, și a afirmat ca este o provocare mare cum sa transmitem prin educație valorile noastre mai departe de la o generație la alta.

Pe 19 octombrie, în Capela Maicii Domnului Medalia Miraculoasă, Arhiepiscopul Celestino Migliore, Nunțiu Apostolic în Franța, a prezidat Sfânta Liturghie la care au participat toți membrii Consiliului de administrație al FAFCE.

La 20 octombrie 2022, FAFCE și CNAFC au organiza prima ediție internațională a Stadiului General al Natalității, eveniment care a reunit demografi, filosofi, cetățeni și factori de decizie politică din întreaga Europă pentru a evalua cauzele profunde ale deficitului demografic și pentru a oferi soluții pentru viitorul Europei.

Material realizat cu sprijinul dl. Cornel Bărbuț

 

Sursa: www.arcb.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Oficiul pentru Pastoraţia Familiei: Cursuri pentru logodnici în anul 2023

Dieceza de Iaşi continuă tradiţia familiilor frumoase, la baza cărora stă nu doar iubirea şi respectul celor doi soţi, ci şi formarea pe care Biserica se străduieşte să o asigure prin misiunea specifică ei, de a vesti cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, în momentul în care doi tineri decis să se căsătorească, prezentându-se la biroul parohial, li se oferă acestora posibilitatea de a participa la câteva ore de formare religioasă şi umană.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA