Proiectul „Amoris Laetitia” în Parohia Sf. Lucia din Greci: a patra întâlnire

Vineri, 16 septembrie 2022, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul Proiectului „Amoris Laetitia” în Parohia „Sfânta Lucia” din Greci, județul Tulcea, cu următoarele teme: „Iubirea în căsătorie” și „A ierta sau a nu ierta: aceasta este întrebarea”.

Alături de noi în acest proiect este, ca de fiecare dată, doamna Codruța Constantinescu, psiholog, care a prezentat câteva aspecte practice ale exprimării iubirii și iertării.
Folosim atât de des verbul „a iubi” și de  mai multe ori acesta rămâne în interiorul nostru. Iubirea nu poate rămâne doar în capul și mintea noastră; ea este de preferat să fie exprimată, atât în cuvinte, cât mai ales în fapte. Când binele se transformă în mângâiere, devine îmbrățișare; toți ne dorim aceste lucruri.  Dacă nu le împărtășim, nu sunt de folos. Da, noi afirmăm: „îți vreau binele”, dar mie nu-mi este de folos dacă este numai în interiorul tău. Iubirea trebuie să se vadă, dacă nu se vede, încă nu este iubire. Iertarea este urmată de sentimentul de pace, care apare atunci când: iei o durere mai puțin personal; îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce simți; devii erou în loc de victimă în povestea pe care o spui. Pe măsură ce te simți din ce în ce mai împăcat, vei progresa în scopul de a vindeca resentimente. Adică, înveți să ierți.

Bucuria revederii după vară s-a putut vedea prin interacțiune, discuții și voie bună.

Următoarea întâlnire va avea loc în perioada 14-16 octombrie 2022.

Pr. paroh Romeo Horvat

Sursa: arcb.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Adunarea Generală a Federației Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa (FAFCE), la Paris

În perioada 18-19 octombrie 2022 a avut loc la Paris Adunarea Generală a Federației Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa (FAFCE), găzduită de Confederația Asociațiilor Familiilor Catolice (CNAFC) din Franța, membră FAFCE.
În prima lor zi de lucru la Paris, membrii consiliului de administrație al FAFCE au avut un schimb de opinii cu Observatorul Permanent al Sfântului Scaun la UNESCO, Mons. Éric Soviguidi, axat pe importanța educației și pe responsabilitatea crucială pe care o au părinții în această privință….

Citește mai mult »

Cesano di Roma: Misiuni populare dedicate familiei

Dacă nu totul funcţionează în creaţie, înseamnă că nu totul funcţionează în familie, înseamnă că familia mai are de lucrat. Dacă nu avem drumuri, mai spunea părintele, înseamnă că cei responsabili nu le fac nici între ei ca membri ai familiei. Dacă nu avem spitale, înseamnă că nici între ei nu au grijă ca membri ai familiei. Tot ceea ce suntem chemaţi să facem în afara casei, mai întâi trebuie să facem în familie. Familia este laboratorul reuşitelor din afara ei!”

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA