Proiectul „Amoris Laetitia” în Parohia Sf. Lucia din Greci: a patra întâlnire

Vineri, 16 septembrie 2022, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul Proiectului „Amoris Laetitia” în Parohia „Sfânta Lucia” din Greci, județul Tulcea, cu următoarele teme: „Iubirea în căsătorie” și „A ierta sau a nu ierta: aceasta este întrebarea”.

Alături de noi în acest proiect este, ca de fiecare dată, doamna Codruța Constantinescu, psiholog, care a prezentat câteva aspecte practice ale exprimării iubirii și iertării.
Folosim atât de des verbul „a iubi” și de  mai multe ori acesta rămâne în interiorul nostru. Iubirea nu poate rămâne doar în capul și mintea noastră; ea este de preferat să fie exprimată, atât în cuvinte, cât mai ales în fapte. Când binele se transformă în mângâiere, devine îmbrățișare; toți ne dorim aceste lucruri.  Dacă nu le împărtășim, nu sunt de folos. Da, noi afirmăm: „îți vreau binele”, dar mie nu-mi este de folos dacă este numai în interiorul tău. Iubirea trebuie să se vadă, dacă nu se vede, încă nu este iubire. Iertarea este urmată de sentimentul de pace, care apare atunci când: iei o durere mai puțin personal; îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce simți; devii erou în loc de victimă în povestea pe care o spui. Pe măsură ce te simți din ce în ce mai împăcat, vei progresa în scopul de a vindeca resentimente. Adică, înveți să ierți.

Bucuria revederii după vară s-a putut vedea prin interacțiune, discuții și voie bună.

Următoarea întâlnire va avea loc în perioada 14-16 octombrie 2022.

Pr. paroh Romeo Horvat

Sursa: arcb.ro

Share:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole din aceiași secțiune ...

„Crezul soților” – Cateheză Pr. Mihai Vătămănelu la Întâlnirea responsabililor pentru pastorația familiilor

„Familia este un dar, nu e o problemă! Dacă vom privi familia ca dar, ne vom da seama că suntem chemați să dăm lumii o mare bogăție.
În afară de soți, nu există nimic pe lume care să vestească felul în care trăiește Dumnezeu. Iar noi, creștinii credincioși și formați, nu suntem capabili să citim acest adevăr, să vedem prezența lui Dumnezeu în soți…”

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2022 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA