Întâlnirea Mondială a Familiior, Roma 2022

Pentru familia noastră a fost o mare onoare și real cadou spiritual și intelectual faptul că am putut participa la Întâlnirea Mondială a Familiilor de la Roma, din acest an. Minunatul eveniment a demonstrat că în centrul Bisericii Catolice se află Familia și fiecare familie este un nucleu aparte, care unit cu celelalte nuclee, familii formează un tot unitar.
În centrul atenției, la aceasta întâlnire, s-au aflat familiile, fapt ce a fost demonstrat prin mărturiile cuplurilor sosite de pe toate continentele globului pământesc. Relatările au fost foarte diversificate și fiecare familie a prezentat convertirea lor, viețile, slujirile lor, în felul lor particular, unic.
S-a subliniat mereu cât de importantă este relația dintre generații: bunici – nepoți – părinți – dar nu în ultimul rând Bunul Dumnezeu. Astfel, cu ajutorul acestor legături se formează marea familie puternică a Bisericii.
Aceste familii puternice pot forma comunități puternice. Deasemenea, s-a menționat că în secolul vitezei și în era online-ului această portiță, care este internetul, nu trebuie neglijată. Cu ajutorul lumii virtuale se poate transmite Cuvântul Domnului sau, de ce nu, se poate face posibilă și evanghelizarea. Prezența Sfântului Părinte Papa Francisc la Întâlnirea Mondială a Familiilor demonstrează cât de importante sunt familiile pentru Succesorul lui Petru și întreaga Biserică Catolică.
A fost mare bucurie observarea modului și felului de a sărbători prezența Duhului Sfânt în sânul familiilor credincioase venite din diferite părți ale lumii. Pentru familia noastră această întâlnire a evidențiat că suntem multe familii în întreaga lume, care trăim după aceleași principii, precum și faptul că putem conta unii pe alții atât la bine cât și la greu.

Familia Dotterer-Kiszely: Máté, Patrik, Szilárd și Anikó

 

Sursa: www.gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Identitatea și misiunea familiei creștine

Acum, cu toții provenim din familii (care uneori pot fi foarte rănite) și știm cât de dificil poate fi să trăim împreună uniți… cât este de dificil să-l iubim pe celălalt necondiționat… să avem grijă unul de celălalt (de la cel mai mic până la cel mai mare), să construim această comuniune între noi atunci când diferența celuilalt mă deranjează… și totuși, acesta este planul lui Dumnezeu pentru familii și calea spre sfințire a fiecăruia….

Citește mai mult »

Însoțirea familiilor în primii ani de căsătorie

Trebuie să recunoaștem că la început ne-am gândit: „dacă am făcut deja cursurile prematrimoniale, ce ne-ar mai putea aduce un astfel de acompaniament?” … dar ceea ce am descoperit este că aveam nevoie de multe, că ne doream mai mult de la căsnicia noastră și că singuri, foarte clar, nu puteam.
Aveam nevoie de acompaniament, voiam să ne trăim căsnicia nu numai bine, ci și pe deplin. Am înțeles astfel că suntem ca o plantă, în care a fost plantată o sămânță prețioasă, dar care are nevoie de îngrășăminte, nutrienți, apă și lumină pentru a crește, a se întări și a da rod….

Citește mai mult »

Papa Francisc, la Întâlnirea Mondială a Familiilor: Biserica s-a născut într-o familie

”Biserica este cu voi, mai mult, Biserica este în voi! Biserica s-a născut, de fapt, dintr-o familie, cea de la Nazaret, și este alcătuită în principal din familii”: a spus papa Francisc la omilia Sfintei Liturghii pentru a X-a Întâlnire Mondială Familiilor, celebrată în seara de sâmbătă, 25 iunie 2022, pe esplanada bazilicii vaticane. Au luat parte aproximativ 25.000 de credincioși de pe toate continentele.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA