Perle de la începutul anului şcolar

  • Da, dar Isus nu trebuia să se trezească aşa de dimineaţă să meargă la şcoală. El era Maestrul! (Doru, 10 ani).
  • Cum fusese renovată sala de clasă, în ziua în care a început şcoala încă nu era agăţat crucifixul la locul său. Profitând de această lipsă de atenţie, Eduard (11 ani) a spus colegului de bancă: „Anul acesta putem copia liniştiţi, nu ne mai vede nimeni!”
  • La sfârşitul liturghiei speciale de început de an şcolar, parohul le-a urat elevilor şi profesorilor mult succes, spunându-le printre altele să ţină cont că Dumnezeu trebuie să facă parte din viaţa şcolii. La o astfel de urare, directorul a şoptit unui profesor de lângă el: „Abia avem fonduri pentru noi…”
  • Isus avea ghiozdan? (Ana-Maria, 8 ani)
  • De la ora de matematică: lui Isus îi plăcea doar operaţiunea de împărţire, aşa a spus părintele vicar la o predică (Georgiana, 9 ani).
  • Făcând haz de lipsa manualelor de la începutul anului şcolar, Ionuţ (11 ani) a spus unui coleg: Nici Isus nu avea cărţi, citea de pe nişte suluri!”
  • Înainte să înceapă anul şcolar părintele paroh ne-a spus să ne spovedim şi să ne împărtăşim. Dar încă nu am copiat…! (Alexandru, 12 ani)
  • La şcoala lui Isus, Petru a rămas corigent, dar a trecut corijarea după ce a învăţat lecţia iubirii pe malul lacului Genezaret (Monica, 12 ani).
  • Să nu-l uitaţi pe Dumnezeu, a sfârşit părintele vicar liturghia specială de început de an. Nici nu l-am învăţat, a replicat Paul (11 ani).
  • Cine nu reuşeşte să facă ora de religie la şcoală este invitat la biserică, a anunţat preotul vicar cu o săptămână înainte să înceapă şcoala. Depinde dacă dă note bune, a replicat Cezar (12 ani), unui prieten de lângă el.

Culese de pr. dr. Felician Tiba

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Sfaturi pentru a evita grijile

Acel moment legat de cravata în tocană a fost un semnal că obiceiul îngrijorării ne va invada adesea viața de cuplu. Binecuvântați cu trei copii prețioși, bugetul nostru s-a micșorat cu fiecare nou pachet de bucurie. Din necesitate (nu din sfințenie), am început să mă rog mai mult. Voi transmite câteva cuvinte de înțelepciune familiilor tinere care trec prin aceleași dificultăți.

Citește mai mult »

Când mersul la liturghie este dificil

Fie că venim la liturghie doar duminica sau putem participa la o liturghie suplimentară sau două în timpul săptămânii, călătoria pe care o facem este un fel de pelerinaj. Ne depărtăm de munca noastră pentru a intra într-un loc consacrat, unde ne alăturăm îngerilor și sfinților pentru a-L lăuda pe Dumnezeu în liturghia cerească. Da, va fi dificil – pelerinajele sunt întotdeauna – dar Dumnezeu ne va da harul de care avem nevoie.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA