A XI-a Întâlnire Diecezană a Familiilor va avea loc în Parohia Lespezi

Anul acesta, Întâlnirea Diecezană a Familiilor va avea loc în Parohia Lespezi (BC) sâmbătă, 3 august 2024, începând cu ora 9.30, şi va avea tema: „Biserica, familia lui Dumnezeu”.

Cateheza zilei va fi ţinută de către pr. Emile Georges Kouveglo, originar din Republica Benin, profesor la Universitatea Pontificală din Lateran, Italia, şi colaborator la Dicasterul pentru Cler din Vatican.

Prin Botez noi devenim fii ai lui Dumnezeu, moştenitori ai Împărăţiei cerurilor, fraţi ai lui Cristos şi temple ale Duhului Sfânt. Botezul ne introduce în marea familie a lui Dumnezeu care este Biserica. Aşa cum ştim din Catehismul Bisericii Catolice, Biserica este formată din toţi cei botezaţi. Pentru că avem acelaşi Crez, participăm la aceleaşi sacramente, avem aceleaşi izvoare ale credinţei, suntem îndreptăţiţi să ne simţim în Biserică ca într-o mare familie.

Şi cum orice Tată se bucură să-şi vadă copiii adunaţi la aceeaşi masă, la Lespezi, familiile din Dieceza de Iaşi, împreună cu păstorul ei, se vor aduna în jurul mesei euharistice şi în jurul cuvântului lui Dumnezeu pentru a trăi un moment unic şi profund.

Prin urmare, sâmbătă, 3 august, începând cu ora 9.30, familiile din Dieceza de Iaşi sunt aşteptate la Lespezi pentru cea de-a XI-a Întâlnire Diecezană a Familiilor.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastoraţia Familie

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile

„În viaţa de familie, spunea părintele, Dumnezeu alătură doi oameni, un bărbat şi o femeie, iar cei doi sunt invitaţi să-l vadă şi să-l slujească pe Dumnezeu unul în celălalt. Ce a făcut Isus pe drumul către Emaus, sunt invitaţi să facă soţii pe parcursul vieţii de familie: să-şi stea alături, să-şi vorbească la inimă, să ia masa împreună şi să înveţe să-şi mulţumească, aluzie la Euharistie, care înseamnă mulţumire”.

Citește mai mult »

Timişoara: Întâlnirea naţională a reprezentanţilor pentru pastoraţia familiilor din diecezele şi eparhiile din România

În zilele de 12 şi 13 martie 2024, la Casa Kolping din Timişoara, a avut loc întâlnirea naţională a reprezentanţilor pentru pastoraţia familiilor din cele 12 dieceze romano-catolice şi eparhii greco-catolice din România. La întâlnire a fost prezentă şi Dieceza de Chişinău. Tema întâlnirii s-a intitulat „Formarea familiilor formatoare”. Din Dieceza de Iaşi a participat pr. Felician Tiba, responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Familiei, însoţit de familia Andreia şi Vasile Tudosca din Paşcani şi de familia Alexandra şi Gabriel Măriuţ din Iaşi.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA