A XI-a Întâlnire Diecezană a Familiilor va avea loc în Parohia Lespezi

Anul acesta, Întâlnirea Diecezană a Familiilor va avea loc în Parohia Lespezi (BC) sâmbătă, 3 august 2024, începând cu ora 9.30, şi va avea tema: „Biserica, familia lui Dumnezeu”.

Cateheza zilei va fi ţinută de către pr. Emile Georges Kouveglo, originar din Republica Benin, profesor la Universitatea Pontificală din Lateran, Italia, şi colaborator la Dicasterul pentru Cler din Vatican.

Prin Botez noi devenim fii ai lui Dumnezeu, moştenitori ai Împărăţiei cerurilor, fraţi ai lui Cristos şi temple ale Duhului Sfânt. Botezul ne introduce în marea familie a lui Dumnezeu care este Biserica. Aşa cum ştim din Catehismul Bisericii Catolice, Biserica este formată din toţi cei botezaţi. Pentru că avem acelaşi Crez, participăm la aceleaşi sacramente, avem aceleaşi izvoare ale credinţei, suntem îndreptăţiţi să ne simţim în Biserică ca într-o mare familie.

Şi cum orice Tată se bucură să-şi vadă copiii adunaţi la aceeaşi masă, la Lespezi, familiile din Dieceza de Iaşi, împreună cu păstorul ei, se vor aduna în jurul mesei euharistice şi în jurul cuvântului lui Dumnezeu pentru a trăi un moment unic şi profund.

Prin urmare, sâmbătă, 3 august, începând cu ora 9.30, familiile din Dieceza de Iaşi sunt aşteptate la Lespezi pentru cea de-a XI-a Întâlnire Diecezană a Familiilor.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastoraţia Familie

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Traian: „Mulţumesc, părinte, mulţumesc pentru că ne-aţi sfătuit bine!”… la cursul pentru logodnici

36 de perechi la un singur curs nu au participat niciodată. Este pentru prima dată şi evident că meritul îl au mai ales cei care i-au sfătuit pe aceşti tineri să participe. Simpla „scuză” că nu au timp nu mai ţine! Mulţi dintre participanţi de altfel o şi recunosc, dar la final de curs: „Cum să nu, este timp pentru toate, dacă vrem! Aşa cum mergem la cursul de dans, cum mergem să discutăm meniul, să probăm şi să cumpărăm rochia de mireasă şi costumul de mire, avem timp, dar ne sperie că iar ne pune părintele să învăţăm Catehismul şi la vârsta noastră, să ne întoarcem iar ca la şcoală…!”

Citește mai mult »

Fericitul Anton Durcovici şi familia: mărturia lui Cristi şi a Irinei la Ziua Tineretului de la Iaşi

Ce îmi doresc să vă transmit, dragi tineri, este că de multe ori e posibil să dăm cu piciorul unor oportunităţi pe care Dumnezeu ni le scoate în cale: pe plan spiritual, uman, profesional. Vă încurajez să priviţi dincolo de evenimente, să citiţi printre rândurile poveştii voastre personale şi să încercaţi să desluşiţi puzzle-ul vieţii voastre, dar mereu cu Dumnezeu alături, ca sfătuitor şi însoţitor.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA