Congresul Internațional al Familiilor 2024 va avea loc în Mexic

Cu tema „Toate familiile pot fi mai bune”, orașul Guadalajara din statul Jalisco, Mexic, va găzdui în perioada 1-3 martie Congresul Internațional al Familiilor (CIFAM). CIFAM 2024, o oportunitate de întâlnire, învățare și colaborare intersectorială și interreligioasă, urmărește să unească și să echipeze liderii, organizațiile și familiile pentru a afirma, celebra și consolida instituția familiei ca fundament natural al societății.

Scopul evenimentului este de a da continuitate experienței trăite în cadrul celui de-al XIV-lea Congres Mondial al Familiilor, desfășurat la Ciudad de Mexico în 2022.

Președintele congresului din Mexic, Fernando Milanés, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă din 31 ianuarie, că evenimentul va oferi un moment de „învățare și colaborare pentru a consolida” familia. Milanés a recunoscut că familiile se confruntă cu nenumărate provocări și, astfel, CIFAM își propune „să le echipeze pentru ca ele să poată fi o sursă de securitate și sănătate globală, de identitate și apartenență, de planificare și de scop”. Lupita Venegas, proprietara postului de radio Valora Radio și purtătoare de cuvânt a congresului, a subliniat importanța abordării diferitelor afecțiuni care afectează familiile, cum ar fi infidelitatea, depresia și violența domestică. Ea a subliniat că CIFAM 2024 reprezintă o oportunitate de a consolida familiile și de „a schimba lumea, familie cu familie”.

Karen Ahued, o altă purtătoare de cuvânt a CIFAM, s-a axat pe femei și a declarat că congresul va reprezenta o oportunitate de „a îmbunătăți relațiile noastre cu copiii noștri” și de a căuta „reconcilierea personală și de a vindeca multe răni care sunt greu de suportat și greu de acceptat”. Evenimentul va avea patru programe: general, tineret, adolescenți și copii. Printre specialiștii de marcă se vor număra dr. Catherine L’Ecuyer, lider mondial în ceea ce privește impactul tehnologiei asupra educației, și psihologul Isabel Rojas Estapé. De asemenea, vor fi prezenți popularizatori și specialiști internaționali în domeniul familiei și al educației, precum dr. María Calvo și dr. Rafael Guerrero.

CIFAM 2024 va avea vorbitori de renume din Mexic, printre care dr. José Medina Mora, președintele național al COPARMEX (Confederația Patronală a Republicii Mexicane), dr. Julia Borbolla, specialist în copii și adolescenți, și dr. José Antonio Lozano, președintele consiliilor de administrație de la Universitatea Panamericană și de la școala sa de afaceri. Programul pentru tineri va include, de asemenea, talente recunoscute și persoane cu influență, precum Minesweeper și Rorro Echávez. În plus, evenimentul va cuprinde și Family Expo, un spațiu cu peste 120 de standuri în care diverse instituții vor oferi programe, activități, produse și servicii pentru familii.

Sursa: catholica.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

A face parte din soluție

Dorothy Day a fost un har salvator pentru atât de mulți dintre cei care au fost răniți fizic, spiritual și emoțional de devastarea provocată de Marea Depresiune. Motivele și acțiunile ei au fost autentice, pline de compasiune și i-au schimbat viața.
Nu a rezolvat problemele financiare ale vremii, dar a lucrat în felul ei pentru a fi parte a soluției, o persoană și o familie la un moment dat. … Ea a oferit demnitate, adăpost, speranță și bucurie – atât de multă bucurie.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA