Congresul Internațional al Familiilor 2024 va avea loc în Mexic

Cu tema „Toate familiile pot fi mai bune”, orașul Guadalajara din statul Jalisco, Mexic, va găzdui în perioada 1-3 martie Congresul Internațional al Familiilor (CIFAM). CIFAM 2024, o oportunitate de întâlnire, învățare și colaborare intersectorială și interreligioasă, urmărește să unească și să echipeze liderii, organizațiile și familiile pentru a afirma, celebra și consolida instituția familiei ca fundament natural al societății.

Scopul evenimentului este de a da continuitate experienței trăite în cadrul celui de-al XIV-lea Congres Mondial al Familiilor, desfășurat la Ciudad de Mexico în 2022.

Președintele congresului din Mexic, Fernando Milanés, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă din 31 ianuarie, că evenimentul va oferi un moment de „învățare și colaborare pentru a consolida” familia. Milanés a recunoscut că familiile se confruntă cu nenumărate provocări și, astfel, CIFAM își propune „să le echipeze pentru ca ele să poată fi o sursă de securitate și sănătate globală, de identitate și apartenență, de planificare și de scop”. Lupita Venegas, proprietara postului de radio Valora Radio și purtătoare de cuvânt a congresului, a subliniat importanța abordării diferitelor afecțiuni care afectează familiile, cum ar fi infidelitatea, depresia și violența domestică. Ea a subliniat că CIFAM 2024 reprezintă o oportunitate de a consolida familiile și de „a schimba lumea, familie cu familie”.

Karen Ahued, o altă purtătoare de cuvânt a CIFAM, s-a axat pe femei și a declarat că congresul va reprezenta o oportunitate de „a îmbunătăți relațiile noastre cu copiii noștri” și de a căuta „reconcilierea personală și de a vindeca multe răni care sunt greu de suportat și greu de acceptat”. Evenimentul va avea patru programe: general, tineret, adolescenți și copii. Printre specialiștii de marcă se vor număra dr. Catherine L’Ecuyer, lider mondial în ceea ce privește impactul tehnologiei asupra educației, și psihologul Isabel Rojas Estapé. De asemenea, vor fi prezenți popularizatori și specialiști internaționali în domeniul familiei și al educației, precum dr. María Calvo și dr. Rafael Guerrero.

CIFAM 2024 va avea vorbitori de renume din Mexic, printre care dr. José Medina Mora, președintele național al COPARMEX (Confederația Patronală a Republicii Mexicane), dr. Julia Borbolla, specialist în copii și adolescenți, și dr. José Antonio Lozano, președintele consiliilor de administrație de la Universitatea Panamericană și de la școala sa de afaceri. Programul pentru tineri va include, de asemenea, talente recunoscute și persoane cu influență, precum Minesweeper și Rorro Echávez. În plus, evenimentul va cuprinde și Family Expo, un spațiu cu peste 120 de standuri în care diverse instituții vor oferi programe, activități, produse și servicii pentru familii.

Sursa: catholica.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Declaraţia COMECE în vederea votului Parlamentului European

„Promovarea şi facilitarea avortului contravine adevăratei promovări a femeilor şi a drepturilor lor”: reafirmă aceasta Comisia Conferinţelor Episcopale din Uniunea Europeană (COMECE) în vederea votului despre Rezoluţia „cu privire la includerea dreptului la avort în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, prevăzut pentru 11 aprilie 2024. Într-o declaraţie adresată membrilor Parlamentului European şi cetăţenilor europeni, preşedinţia comisiei subliniază importanţa de a lucra „pentru o Europă în care femeile să poată trăi sarcina lor în mod liber şi ca un dar pentru ele şi pentru societate şi în care a fi mamă să nu fie în niciun mod o limitare pentru viaţa personală, socială şi profesională”.

Citește mai mult »

Misiuni populare la Torino despre fericirea în familie

Comunitatea catolică românească din Torino a avut din nou marea bucurie şi onoare de a primi învăţăturile împărtăşite de către părintele Cristinel Fodor, director spiritual al Institutului Teologic din Iaşi, în cadrul misiunilor populare desfăşurate în perioada 21-24 martie 2024 la Biserica „Madonna del Carmine”. Tema generală a misiunilor a fost: „Vreau ca familia mea să fie fericită! Vreau din suflet!”

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA