„Bucuria recunoştinţei”. Invitaţie la o activitate adresată adulţilor de către Acţiunea Catolică

Acţiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iaşi organizează sâmbătă, 18 noiembrie 2023, o zi dedicată adulţilor, membri şi simpatizanţi ai Acţiunii Catolice. Activitatea cu tema „Bucuria recunoştinţei”, însoţită de versetul biblic: „Bucuraţi-vă întotdeauna! Rugaţi-vă fără încetare! Mulţumiţi pentru toate!” (1Tes, 5,16), are ca scop invitarea participanţilor să aducă mulţumiri şi laudă Domnului pentru toate binecuvântările primite în acest an, apropiindu-ne de sfârşitul anului liturgic.

Grupurile parohiale din zonele Roman şi Iaşi se vor reuni în Parohia „Trupul şi Sângele Domnului” din Gherăeşti, iar grupurile parohiale din zona Bacău sunt aşteptate în Parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Gioseni.

Programul zilei este următorul:

  • 9.00 – Primirea participanţilor

  • 9.30 – Rugăciunea de deschidere

  • 9.45 – Bucuria recunoştinţei – moment formativ

  • 10.00 – Descoperă şi împărtăşeşte – activitate de grup

  • 10.45 – Pauză

  • 11.00 – Te laud ca David! – adoraţie euharistică

  • 12.00 – Sfânta Liturghie

  • 13.00 – Prânzul (pacheţel propriu)

  • 13.30 – Bucuria împărtăşirii

  • 15.00 – Rugăciunea de încheiere

Pentru înscrieri, rugăm responsabilul parohial al sectorului adulţi să completeze formularul de aici până marţi, 14 noiembrie. Pentru susţinerea activităţilor zonale şi diecezane fiecare participant este invitat să contribuie cu 10 lei. Pot participa şi adulţi din parohiile unde nu este prezentă Acţiunea Catolică.

Vă aşteptăm cu bucurie!

Responsabilii diecezani ai sectorului adulţi din Acţiunea Catolică „Sfântul Iosif” Iaşi

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Traian: Întâlnirea persoanelor văduve

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian, jud. Neamţ, a avut loc întâlnirea de toamnă a persoanelor văduve. Evenimentul a fost organizat de către Oficiul pentru Pastoraţia Familiei şi l-a avut drept coordonator pe pr. Felician Tiba. Tema întâlnirii a fost: „Foc am venit să arunc pe pământ”, inspirată fiind din Evanghelia după Sfântul Luca 12,49.

Citește mai mult »

Papa Francisc: Discurs adresat participanţilor la Adunarea Generală şi la Conferinţa Asociaţiei Europene a Părinţilor (EPA) (11 noiembrie 2023)

A deveni părinţi este una din cele mai mari bucurii ale vieţii. Trezeşte noi energii, elan şi entuziasm în cupluri. Dar imediat se află în faţa îndatoririlor educative pentru care adesea se află nepregătiţi. De exemplu: a avea grijă cu iubire de copii şi în acelaşi timp a-i stimula să se maturizeze şi să devină autonomi; a-i ajuta să dobândească obişnuinţe sănătoase şi stiluri bune de viaţă, respectând personalitatea lor şi darurile lor, fără a le impune aşteptările noastre; a-i ajuta să înfrunte cu seninătate parcursul şcolar. De asemenea: a le transmite o formare pozitivă la afectivitate şi la sexualitate; a-i apăra de ameninţări precum intimidarea, alcoolul, fumatul, pornografia, jocurile video violente, jocurile de noroc, drogurile, etc.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA