„Pentru familii mai fericite!“ – Program de educație pentru viața de familie la Timișoara

În perioada 10-12 noiembrie, parohia Timișoara III. Elisabetin a găzduit evenimentul „Pentru familii mai fericite!“ – Programul de educație pentru viața de familie (în limba maghiară: Családi Életre Nevelés – CSÉN).

Programul CSÉN constituie o formare metodologică de bază în Ungaria, al cărei scop principal este de a oferi participanților o perspectivă asupra practicii educației pentru viața de familie, de a dobândi cunoștințe practice bazate pe propria experiență în aplicarea elementelor metodologice bazate pe metode pedagogice constructive, dramatice și de experiență.
La cursul de formare au participat preoți și laici din Diecezele de Satu Mare, de Oradea și de Timișoara.
În primele trei zile ale cursului de formare planificat pentru șase zile, formatorii Beáta Bajorné Lobenwein și Judit Szentannai din Budapesta au explicat prin exerciții interactive cum poate să se construiască și să se consolideze o comunitate, rolul important al familiei, al prietenilor și al cunoașterii de sine. Aceștia au oferit îndrumări practice foarte bune despre cum să îi ghidăm pe copii și tineri să aleagă valorile corecte, să recunoască limbajul iubirii și să respingă tentațiile care duc la dependențe dăunătoare.
A doua parte a formării va avea loc în luna ianuarie 2024, pe care (având în vedere buna dispoziție și grupul de participanți plin de entuziasm) suntem siguri că toată lumea o va aștepta cu nerăbdare.

Kinga Őze, Dorobanți

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

„Să facem din întâlnirea familiei noastre cu Dumnezeu un adevărat festival” – Relatare despre Festivalul Familiilor

Episcopia Romano-Catolică de Timișoara și Oficiul pentru Pastorația Familiilor a organizat sâmbătă, 16 septembrie a.c. la Maria Radna un festival al familiilor la nivel diecezan, având ca motto: Apostolii dădeau mărturie cu multă putere despre învierea Domnului Isus şi ei toţi se bucurau de mult har. (Fapte 4,33). În cele ce urmează, vă prezentăm o relatare despre acest eveniment.

Citește mai mult »

Pelerinaj la Schönstatt, unde Sfânta Fecioară ne învață

În perioada 7-11 august un grup al comunității familiilor din Dorobanți a avut ocazia să meargă într-un pelerinaj la Schönstatt, Germania, despre care au realizat o scurtă relatare. „Am plecat dis-de-dimineață spre Budapesta, de acolo am luat un avion către Köln și apoi un tren. Am ajuns la Schönstatt după-amiaza. Am fost cazați în casa Fraților …

Citește mai mult »

Tabăra familiilor de la Rusca Montană

În clipa în care am aflat că motto-ul din acest an v-a fi „Isus e viu și e printre noi”, m-am gândit/ne-am gândit „asta știm deja că doar a murit pe cruce pentru păcatele noastre și a înviat pentru noi, a treia zi după scripturi”, dar ce legătură are cu viața noastră de familie?
Eeee, nu e chiar asa, am descoperit că defapt e prezent în viața noastră în fiecare zi, 24 din 24 și că în orice lucru care îl facem El, e tot acolo. N-am conștientizat asta, așa cum o conștientizăm acum!
Ne-am bucurat și ne-am reîncărcat cu fiecare poveste, emoție, trăire. E mare lucru să împărtășești cu alte familii aceleași puncte comune și să realizezi că doar detaliile fac diferența, de aceea nu există două familii la fel.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA