„Pentru familii mai fericite!“ – Program de educație pentru viața de familie la Timișoara

În perioada 10-12 noiembrie, parohia Timișoara III. Elisabetin a găzduit evenimentul „Pentru familii mai fericite!“ – Programul de educație pentru viața de familie (în limba maghiară: Családi Életre Nevelés – CSÉN).

Programul CSÉN constituie o formare metodologică de bază în Ungaria, al cărei scop principal este de a oferi participanților o perspectivă asupra practicii educației pentru viața de familie, de a dobândi cunoștințe practice bazate pe propria experiență în aplicarea elementelor metodologice bazate pe metode pedagogice constructive, dramatice și de experiență.
La cursul de formare au participat preoți și laici din Diecezele de Satu Mare, de Oradea și de Timișoara.
În primele trei zile ale cursului de formare planificat pentru șase zile, formatorii Beáta Bajorné Lobenwein și Judit Szentannai din Budapesta au explicat prin exerciții interactive cum poate să se construiască și să se consolideze o comunitate, rolul important al familiei, al prietenilor și al cunoașterii de sine. Aceștia au oferit îndrumări practice foarte bune despre cum să îi ghidăm pe copii și tineri să aleagă valorile corecte, să recunoască limbajul iubirii și să respingă tentațiile care duc la dependențe dăunătoare.
A doua parte a formării va avea loc în luna ianuarie 2024, pe care (având în vedere buna dispoziție și grupul de participanți plin de entuziasm) suntem siguri că toată lumea o va aștepta cu nerăbdare.

Kinga Őze, Dorobanți

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Ce este o comunitate creștină? – Curs de formare pentru familii

Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcopul nostru diecezan, a deschis întâlnirea prin prelegerea „Ce este o comunitate creștină?”. Este un loc în care Cristos e prezent cu adevărat în mijlocul oamenilor: „Unde doi sau trei se aduna în numele meu, sunt prezent și eu în mijlocul lor”. Comunitatea are rol evanghelizator, sărbătorește, slujește, pune în comun și e misionară. De ce e important să facem parte dintr-o comunitate? Pentru a putea reuși în mijlocul atâtor ispite să rămânem creștini.

Citește mai mult »

Hramul Domului Sf. Gheorghe și întâlnirea preoților, diaconilor, persoanelor consacrate și a colaboratorilor în pastorația familiilor

Episcopia Romano-Catolică de Timişoara celebrează în data de 23 aprilie 2024 hramul Domului Sf. Gheorghe, Catedrala romano-catolică din Timișoara, consacrat, în cinstea Sf. martir Gheorghe, în data de 24 aprilie 1803 de către episcopul de Cenad Ladislau Kőszeghy. Cu prilejul aniversării consacrării Episcopia de Timișoara va organiza o întâlnire pentru preoți, diaconi, persoane consacrate și colaboratori în pastorația familiilor, în data de 23 aprilie, la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum. Invitat: Msgr. Renzo Bonetti, fost director al Oficiului Național pentru Familii al Conferinței Episcopale din Italia.

Citește mai mult »

Fără Duhul Sfânt nu este mărturie – Curs de formare pentru familii

Episcopia de Timișoara prin Biroul diecezan pentru pastorația familiilor organizează de-a lungul a doi ani un curs de formare pentru familiile care se implică mai mult în viața parohiei lor și în organizarea grupurilor de familii.
Acest curs își propune în primul rând, ca familiile să-și întărească viața spirituală și să învețe cum să transmită mesajul autentic al propriilor trăiri, experienţele dobândite în cadrul vieţii matrimoniale, păstrând în același timp unitatea căsătoriei proprii. Totodată, în cadrul cursului primesc şi colectează materiale, dobândesc competențe organizatorice în implementarea şi moderarea unui grup de familii în cadrul unei parohii, în organizarea diferitelor întâlniri şi evenimente ale familiilor, logodnicilor, sau tinerilor.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA