Schimb de experiență între dieceze și pregătirea noului an pastoral

În perioada 12-14 septembrie a.c. Episcopia Romano-Catolică de Timișoara a organizat, și în acest an, un schimb de experiență pentru colaboratorii Biroului pentru Pastorația Familiilor și a Adulților, Centrului Diecezan de Tineret și Biroului Media precum și pentru colaboratorii acestora. Acest numeros team pastoral al diecezei a pornit în dimineața zilei de 12 septembrie a.c. într-o excursie în Dieceza de Vác, Ungaria. Drumul fiind lung până la Vác, E.S. Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, a salutat pe drum, în autocar, acest consiliu al referenților pastorali, după care s-a pornit la drum cerându-se ajutorul Preasfântei Fecioare Maria, prin rugăciunea Rozariului.
După Rozariu fiecare dintre participanți a împărtășit ceva frumos din anul trecut pastoral și ceva ce ar vrea să schimbe în fiecare din următoarele patru domenii: construirea comunității, relația cu Sfânta Scriptură, sinodalitate, misiunea evanghelizatoare. A fost un moment foarte frumos pentru fiecare dintre noi, căci am putut vedea care team unde are dificultăți, sau care sunt momentele de care colegii noștri sunt mândrii și se bucură de el. Prin împărtășirea acestor experiențe ne-am îmbogățit cu toții.
Drumul a fost întrerupt de o mică oprire în inima Ungariei, la Budapesta, unde am vizitat piața Basilicii Sf. Ștefan și Biserica Sf. Rozariu, unde Pr. paroh Nagy Károly a prezentat principalele sale linii directoare pastorale și realizarea acestora în viața parohiei. Părintele a vorbit despre grupurile care activează în parohie și cum au grijă fiecare de acea comunitate parohială din care toate fac parte.
După aceasta grupul s-a îndreptat spre Vác unde participanții au fost primiți foarte călduros de E.S Marton Zsolt, episcop diecezan de Vác și E.S. Varga Lajos, episcop auxiliar de Vác, precum și de colaboratorii lor din fiecare secțiune pastorală.
La început ne-a fost prezentată istoria Diecezei, dar nu doar trecutul, ci și actualitatea și programul pastoral pe următorii 40 de ani. Dieceza de Vác dezvoltá foarte multe programe, unele fiind în desfășurare, programe în care se încearcă să se ajungă cât mai bine la fiecare persoană în parte, ducându-l pe Isus la fiecare persoană. După aceasta, părintele episcop Iosif Csaba Pál a prezentat gazdelor grupa din Timișoara.
Despre următoarele programe, din următoarele zile, vom reveni cu informații.
Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara

Sursa: www.gerhardus.ro

Share:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole din aceiași secțiune ...

Proiectul „Amoris Laetitia” în Parohia Sf. Lucia din Greci: a patra întâlnire

Iubirea nu poate rămâne doar în capul și mintea noastră; ea este de preferat să fie exprimată, atât în cuvinte, cât mai ales în fapte. Când binele se transformă în mângâiere, devine îmbrățișare; toți ne dorim aceste lucruri. Dacă nu le împărtășim, nu sunt de folos. Da, noi afirmăm: „îți vreau binele”, dar mie nu-mi este de folos dacă este numai în interiorul tău.

Citește mai mult »

„Crezul soților” – Cateheză Pr. Mihai Vătămănelu la Întâlnirea responsabililor pentru pastorația familiilor

„Familia este un dar, nu e o problemă! Dacă vom privi familia ca dar, ne vom da seama că suntem chemați să dăm lumii o mare bogăție.
În afară de soți, nu există nimic pe lume care să vestească felul în care trăiește Dumnezeu. Iar noi, creștinii credincioși și formați, nu suntem capabili să citim acest adevăr, să vedem prezența lui Dumnezeu în soți…”

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2022 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA