Papa Francisc cere sprijinirea femeilor care muncesc, căci „se tem să rămână însărcinate”

Papa Francisc a subliniat importanța măsurilor în favoarea femeilor însărcinate ca angajate – și a făcut apel la mediul de afaceri să găsească o soluție. „Vă rog, aceasta este o problemă pentru femeile care lucrează. Studiați-o, vedeți cum să vă asigurați că o femeie însărcinată poate merge înainte, atât cu copilul pe care îl așteaptă, cât și cu locul de muncă”, a spus el luni, în Aula Paul al VI-lea din Vatican. În vârstă de 85 de ani, Suveranul Pontif s-a adresat unui grup de antreprenori – Confederația Generală a Industriei Italiene – și lumii afacerilor în general. El a tras un semnal de alarmă cu privire la ratele scăzute ale natalității și a încurajat companiile să sprijine angajatele însărcinate.

„Tot pe tema ratei natalității: uneori o femeie care este angajată aici sau lucrează acolo se teme să rămână însărcinată pentru că există o realitate – nu spun printre voi – dar există o realitate conform căreia, imediat ce începe să se vadă burta, ești dat afară: ‘Nu, nu, nu, nu poți rămâne însărcinată’”, a avertizat el. Țările depind de familii pentru prosperitate și pentru un viitor, a spus el. „Există o nevoie urgentă de acțiuni concrete pentru a sprijini familiile și rata natalității”, a spus Sfântul Părinte. „La acest lucru trebuie să lucrăm, pentru a ieși cât mai repede din iarna demografică în care trăiesc Italia și alte țări. Este o iarnă demografică nefastă, care merge împotriva noastră și ne împiedică posibilitatea de a crește.” El a adăugat: „Astăzi, a avea copii este o chestiune, aș spune, de patriotism, de asemenea care duce țara înainte.”

Pontiful și-a exprimat în trecut îngrijorarea cu privire la scăderea ratei natalității. În luna mai, a denunțat rata scăzută a natalității în țările occidentale, descriind-o drept o urgență socială urgentă și o „nouă sărăcie”. Și, în ianuarie, a numit o pierdere de civilizație faptul că, în societate, câinii și pisicile înlocuiesc copiii. În 2021, Papa a întrebat societatea ce prețuiește mai mult: copiii sau banii? De asemenea, și-a exprimat sprijinul pentru femeile care muncesc. În 2021, Sfântul Părinte a cerut mai mult sprijin pentru mamele care muncesc în timpul și după pandemia de coronavirus, spunând că femeile pot contribui în mod semnificativ la „reconstrucția economiei și a societății care va veni”. La acea vreme, a numit prezența femeilor „din ce în ce mai prețioasă în centrul proceselor de reînnoire socială, politică, profesională și instituțională”.

Sursa: Catholic News Agency

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Papa Francisc: O societate fraternă se construieşte cu alianţa dintre tineri şi bătrâni

„Avem nevoie de o nouă alianţă între tineri şi bătrâni, pentru ca limfa celui care are în urma lui o lungă experienţă de viaţă să irige vlăstarele de speranţă ale celui care creşte. Astfel învăţăm frumuseţea vieţii şi realizăm o societate fraternă.” Postarea Papei Francisc publicată miercuri, 24 iulie 2024, pe contul X, @Pontifex, precedă două date semnificative: comemorarea liturgică, la 26 iulie, a Sfinţilor Ioachim şi Ana, părinţii Sfintei Fecioare Maria, şi Ziua Mondială a Bunicilor şi a Bătrânilor, programată duminică, 28 iulie.

Citește mai mult »

Papa Francisc: „Bătrânii, de ale căror rădăcini au nevoie tinerii pentru a ajunge la maturitate”

„Fiți vigilenți pentru a nu marginaliza bătrânii în familiile sau în viața noastră”. Acesta a fost mesajul rostit de Papa Francisc în omilia sa de la Liturghia pe care a celebrat-o împreună cu Cardul Prefectului. Kevin Farrell cu ocazia celei de-a treia Zile Mondiale a Bunicilor și Bătrânilor la Sf. Petru, în prezența a 8.000 de credincioși, printre care mulți bătrâni și bunici alături de nepoții și familiile lor. Gândindu-se la bunici și bătrâni, „de ale căror rădăcini au nevoie tinerii pentru a ajunge la maturitate”, Papa Francisc a propus o nouă lectură a trei povești ale Evangheliei zilei, începând cu un aspect pe care îl au toate în comun: creșterea împreună.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA