Papa Francisc cere sprijinirea femeilor care muncesc, căci „se tem să rămână însărcinate”

Papa Francisc a subliniat importanța măsurilor în favoarea femeilor însărcinate ca angajate – și a făcut apel la mediul de afaceri să găsească o soluție. „Vă rog, aceasta este o problemă pentru femeile care lucrează. Studiați-o, vedeți cum să vă asigurați că o femeie însărcinată poate merge înainte, atât cu copilul pe care îl așteaptă, cât și cu locul de muncă”, a spus el luni, în Aula Paul al VI-lea din Vatican. În vârstă de 85 de ani, Suveranul Pontif s-a adresat unui grup de antreprenori – Confederația Generală a Industriei Italiene – și lumii afacerilor în general. El a tras un semnal de alarmă cu privire la ratele scăzute ale natalității și a încurajat companiile să sprijine angajatele însărcinate.

„Tot pe tema ratei natalității: uneori o femeie care este angajată aici sau lucrează acolo se teme să rămână însărcinată pentru că există o realitate – nu spun printre voi – dar există o realitate conform căreia, imediat ce începe să se vadă burta, ești dat afară: ‘Nu, nu, nu, nu poți rămâne însărcinată’”, a avertizat el. Țările depind de familii pentru prosperitate și pentru un viitor, a spus el. „Există o nevoie urgentă de acțiuni concrete pentru a sprijini familiile și rata natalității”, a spus Sfântul Părinte. „La acest lucru trebuie să lucrăm, pentru a ieși cât mai repede din iarna demografică în care trăiesc Italia și alte țări. Este o iarnă demografică nefastă, care merge împotriva noastră și ne împiedică posibilitatea de a crește.” El a adăugat: „Astăzi, a avea copii este o chestiune, aș spune, de patriotism, de asemenea care duce țara înainte.”

Pontiful și-a exprimat în trecut îngrijorarea cu privire la scăderea ratei natalității. În luna mai, a denunțat rata scăzută a natalității în țările occidentale, descriind-o drept o urgență socială urgentă și o „nouă sărăcie”. Și, în ianuarie, a numit o pierdere de civilizație faptul că, în societate, câinii și pisicile înlocuiesc copiii. În 2021, Papa a întrebat societatea ce prețuiește mai mult: copiii sau banii? De asemenea, și-a exprimat sprijinul pentru femeile care muncesc. În 2021, Sfântul Părinte a cerut mai mult sprijin pentru mamele care muncesc în timpul și după pandemia de coronavirus, spunând că femeile pot contribui în mod semnificativ la „reconstrucția economiei și a societății care va veni”. La acea vreme, a numit prezența femeilor „din ce în ce mai prețioasă în centrul proceselor de reînnoire socială, politică, profesională și instituțională”.

Sursa: Catholic News Agency

Share:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Articole din aceiași secțiune ...

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2022 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA