Spiritualitatea conjugală și familială

„Familia nu este formată numai din soț, soție și copii, pentru că Isus locuiește în căsătorie. Dumnezeu trăiește în familie în mod concret și adevărat. El este transmis prin acte de iubire – acțiuni concrete între soț si soție, între părinți si copii. Mângâierile într-o familie sunt atât de importante”. Prin aceste cuvinte, Sfântul Părinte ne invită să recunoaștem prezența lui Isus în viața de zi cu zi a familiei noastre, în al zecelea și ultimul videoclip, în care Papa Francisc este prezentat împreună cu o familie spaniolă.

Acest videoclip face referire la capitolul al nouălea al Îndemnului Apostolic Amoris Laetitia: „Spiritualitatea căsătoriei și a familiei”. Cuvintele Sfântului Părinte sunt însoțite de mărturiile familiei Aymerich, care acum sunt familii misionare în Costa Rica. Ei își mărturisesc fidelitatea în unele momente din zi, printr-o rugăciune în familie: „Tocmai pentru că de-a lungul relației noastre am fost de multe ori de limitările și irelevanța noastră, suntem conștienți că, datorită acestor momente de rugăciune, Dumnezeu face ca Misiunea noastră să fie rodnică”.

Printr-o serie de 10 videoclipuri, Sfântul Părinte, cu ajutorul mai multor familii, ne invită să redescoperim împreună valoarea și frumusețea familiei. Fiecare videoclip este însoțit de un ghid care poate fi folosit în mod flexibil fie de familii, fie de diverse realități ecleziale (eparhii, parohii, comunități).

Această resursă pastorală este o inițiativă a Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață în colaborare cu Dicasterul pentru Comunicare, în cadrul inițiativelor Anului „Familia Amoris Laetitia”.

Sursa: http://www.laityfamilylife.va

Articole din aceiași secțiune ...

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA