Calea cuplurilor căsătorite în Bazilica Maria Radna

Dragi cupluri căsătorite și logodnici!

Vă invităm cu drag să parcurgeți Calea Cuplurilor căsătorite, care a fost realizată de familiile care aparțin Mișcării Schönstatt, și este expusă aici în bazilică până în data de 28 februarie sub stațiunile Căii Sf. Cruci. Această cale este dedicată tuturor, celor care și-au dat seama că mariajul lor, viața lor de familie și personală, relația lor cu lumea nu funcționează de la sine. Nimeni nu devine zidar sau medic fără ca înainte să fi învățat această meserie sau profesie. Cea mai promițătoare, dar și cea mai dificilă profesie este viața. Calea cuplurilor căsătorite dorește să-i ajute pe soți să se regăsească din nou și din nou, de-a lungul vieții, să-și descopere vocația comună, să-și crească corect copiii și să trăiască o viață de familie fericită în căminele lor.
Prima Cale a cuplurilor căsătorite din lume se găsește în localitatea Óbudavár din Ungaria. Acest drum de un kilometru și jumătate realizat întro pădure implică 15 stațiuni care afișează evenimentele importante, sarcinile, dificultățile și perioadele căsniciei. Imaginile de pe ele, citatele din Sf. Scriptură și sarcinile le îndrumă pe cupluri să reflecteze asupra reperelor din viața lor și să discute între ei. Există, de asemenea, o scurtă meditație legată de fiecăre stațiune, care ajută în aprofundare și în rezolvarea cu succes a dificultăților din viața de familie. Calea Cuplurilor căsătorite oferă posibilitatea de a fi parcursă liber, în doi.
Calea cuplurilor căsătorite este purtată de rugăciunile și sacrificiile familiilor aparținătoare Mișcării Schönstatt, pentru ca relația celor care parcurg acest drum să se reînnoiască și ca să-și întărească mariajul.
Urmând exemplul căii din Óbudavár, Calea Cuplurilor căsătorite a fost construită în alte locuri.
Vă dorim timp binecuvântat petrecut împreună!

Colaboratorii Biroului pentru Pastorația Familiilor

Foto: Andreea Bodroghi

Sursa: www.gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Săptămâna căsătoriei – În permanentă reînnoire

În săptămâna cuprinsă între 11–18 februarie 2024 în comunitățile Diecezei de Timișoara va avea loc „Săptămâna Căsătoriei“, o săptămână dedicată promovării valorilor, priorității și sănătății familiei.
Cu aceasta ocazie, Oficiul pentru Pastoratia Familiilor vă invită să descoperiți programele din dieceza noastră.

Citește mai mult »

Cină romantică în Săptămâna Căsătoriei

În cadrul Săptămânii Căsătoriei, care se desfășoară în perioada 12-19 februarie a.c. în Dieceza de Timișoara, o parte dintre cuplurile implicate au putut participa la o cină romantică în trei locații: în seara zilei de 11 februarie în casa din Timișoara a Surorilor Mariane de Schönstatt și în sala Mănăstirii Salvatoriene din Timișoara-Elisabetin, iar în data de 15 februarie în cantina Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA