Săptămâna căsătoriei – În permanentă reînnoire

În săptămâna cuprinsă între 11–18 februarie 2024 în comunitățile Diecezei de Timișoara va avea loc „Săptămâna Căsătoriei“, o săptămână dedicată promovării valorilor, priorității și sănătății familiei. Cu aceasta ocazie, Oficiul pentru Pastoratia Familiilor vă invită să descoperiți programele din dieceza noastră.

Județul Timiș

 

• Timișoara – Catedrala – Dom
– În data de 15 februarie, ora 20:00 va avea loc Adorație pentru tineri și familii

• Timişoara – Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum
– În perioada 10-17 februarie va exista pentru cupluri ocazia de a se plimba prin curtea școlii meditând pe #CaleaFamiliilor.
În zilele lucrătoare de la 15:00 la 19:00 iar sâmbătă și duminică între 10:00 – 19:00. Participarea se face pe bază de înregistrare fie la Oficiul pentru Pastorația Familiilor, fie la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum.
Adresă de e-mail: kocsikz@yahoo.com, telefon: 0720211286
– În data de 11 februarie de la ora 17.00 va avea loc o Sfântă Liturghie pentru familii în limba maghiară urmată de binecuvântarea cuplurilor căsătorite.
– În data de 13 februarie va fi o „Cină romantică” – pentru profesorii și angajații liceului Gerhardinum.

• Timișoara – Parohia Romano Catolică IV, Iosefin
– În data de 12 februarie de la ora 17:00 se va oficia o rugăciune pentru membrii bolnavi ai familiei (slujbă pentru bolnavii din Iosefin)
– În data de 17 februarie va avea loc întâlnirea familiilor de limbă română
– În data de 18 februarie va avea loc binecuvântarea cuplurilor la cele trei Sfinte Liturghii (română, germană și maghiară).
Întâlnirea familiilor de limbă maghiară la parohie.
Subiect: „În reînnoire constantă – Acceptarea provocărilor neașteptate”

• Timișoara – Parohiile Romano Catolice II și IV, Fabric și Iosefin
– În data de 16 februarie de la ora 18:30 va avea loc o întâlnire pentru cuplurile tinere căsătorite care au participat la Cursurile pentru logodnici din cele două parohii cu titlul „Tu și Eu”
Locație: sala de mese a Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum
https://www.facebook.com/photo/?fbid=781150164033164&set=a.460912056056978

 

 

Județul Arad

• La parohia Dorobanți:
– În data de 16 februarie, ora 18:30 va avea loc întâlnirea grupului local de familii cu titlul „De peste 50 de ani împreună”. Invitați: un cuplu de soți căsătoriți de peste 50 de ani. Vor împărtăși experiența lor de viață.
– În data de 18 februarie, la ora 11:00 va fi o Sfântă Liturghie de încheiere a Săptămânii căsătoriei cu binecuvântarea familiilor.

 

Județul Caraș Severin

 Parohia Maria Zăpezii, Reșița
– În data de 17 februarie 2024 va avea loc o întâlnire cu grupul de familii (ora se va comunica pe parcursul săptămânii. Se poate lua legătura cu părintele Veniamin Pălie)

• Reșița 2, Govândari
– În data de 10 februarie 2024, de la ora 11:00 va avea loc întâlnirea cuplurilor de căsătoriți. Invitați: familia Hera Stela și Geo din Timișoara. https://www.facebook.com/photo?fbid=781159434032237&set=a.460912056056978

 

 

Vă așteptăm cu sinceritate și deschidere!

Coordonatori,

Episcopia Romano-Catolică Timișoara

Oficiul pentru Pastorația Familiilor

Facebook: Pastorația familiilor/Dieceza Timișoara: https://www.facebook.com/pastoratia.familiilor.timisoara

Sursa: profamiliatm.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Ce este o comunitate creștină? – Curs de formare pentru familii

Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcopul nostru diecezan, a deschis întâlnirea prin prelegerea „Ce este o comunitate creștină?”. Este un loc în care Cristos e prezent cu adevărat în mijlocul oamenilor: „Unde doi sau trei se aduna în numele meu, sunt prezent și eu în mijlocul lor”. Comunitatea are rol evanghelizator, sărbătorește, slujește, pune în comun și e misionară. De ce e important să facem parte dintr-o comunitate? Pentru a putea reuși în mijlocul atâtor ispite să rămânem creștini.

Citește mai mult »

Hramul Domului Sf. Gheorghe și întâlnirea preoților, diaconilor, persoanelor consacrate și a colaboratorilor în pastorația familiilor

Episcopia Romano-Catolică de Timişoara celebrează în data de 23 aprilie 2024 hramul Domului Sf. Gheorghe, Catedrala romano-catolică din Timișoara, consacrat, în cinstea Sf. martir Gheorghe, în data de 24 aprilie 1803 de către episcopul de Cenad Ladislau Kőszeghy. Cu prilejul aniversării consacrării Episcopia de Timișoara va organiza o întâlnire pentru preoți, diaconi, persoane consacrate și colaboratori în pastorația familiilor, în data de 23 aprilie, la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum. Invitat: Msgr. Renzo Bonetti, fost director al Oficiului Național pentru Familii al Conferinței Episcopale din Italia.

Citește mai mult »

Fără Duhul Sfânt nu este mărturie – Curs de formare pentru familii

Episcopia de Timișoara prin Biroul diecezan pentru pastorația familiilor organizează de-a lungul a doi ani un curs de formare pentru familiile care se implică mai mult în viața parohiei lor și în organizarea grupurilor de familii.
Acest curs își propune în primul rând, ca familiile să-și întărească viața spirituală și să învețe cum să transmită mesajul autentic al propriilor trăiri, experienţele dobândite în cadrul vieţii matrimoniale, păstrând în același timp unitatea căsătoriei proprii. Totodată, în cadrul cursului primesc şi colectează materiale, dobândesc competențe organizatorice în implementarea şi moderarea unui grup de familii în cadrul unei parohii, în organizarea diferitelor întâlniri şi evenimente ale familiilor, logodnicilor, sau tinerilor.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA