Mână în mână, noi doi cu Dumnezeu!

Sf. Liturghie de deschidere a Săptămânii Căsătoriei a fost celebrată sâmbătă, 5 februarie începând cu ora 17.00 în biserica Sfânta Tereza de Lisieux din Arad-Șega cu participarea unui grup numeros de familii de pe teritoriul Arhidiaconatului de Mureș. Familiile și credincioși au sosit din mai multe parohii ale județului Arad: Pecica, Zimandu Nou, Dorobanți, Iratoș, Arad-Grădiște, Arad-Cetate, Aradgai, Aradu Nou și Arad-Șega.
Celebrantul principal al Sf. Liturghii a fost Pr. paroh Árpád Király, arhidiacon. Au concelebrat Pr. Damian Kalapiš, paroh din Arad-Grădiște și Pr. Zoltán György, paroh din Iratoș.
În omilia sa Pr. paroh Árpád Király a subliniat exemplul Sfântului Iosif care a îndrăznit să spună DA voinței lui Dumnezeu și ne-a îndrumat și pe noi, cei prezenți, să spunem Da la darurile, provocările și încercările vieții conjugale.
După Sfânta Împărtășanie a avut loc mărturia video a familiei Piklor din Curtici. Ei au comparat căsnicia lor cu o floare crescută în ghiveci, care pare perfectă de la distanță, dar privind de aproape se pot observa și unele inperfecțiuni. În primii ani ai căsătoriei și-au descoperit reciproc defectele și au învățat să-și ceară iertare sincer unul de la celălalt. În cazul lor unul dintre cele mai importante lucruri este că fac totul împreună de la cumpărături până la treburile casei. În viața de zi cu zi exemplul lui Isus le dă putere și, în orice situație încearcă să-L vadă pe Dumnezeu unul în celălalt și în oamenii din jur.
În urma mărturiei, Sr. Tari M. Böbe, soră mariană de Schönstatt a prezentat programele Săptămânii Căsătoriei. La încheierea Sf. Liturghii, familiile prezente au primit individual binecuvântarea.
După Sf. Liturghie, în curtea bisericii a avut loc o agapă cu ceai cald și prăjituri, unde familiile participante au putut discuta mai departe.

Sursa: www.gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Săptămâna căsătoriei – În permanentă reînnoire

În săptămâna cuprinsă între 11–18 februarie 2024 în comunitățile Diecezei de Timișoara va avea loc „Săptămâna Căsătoriei“, o săptămână dedicată promovării valorilor, priorității și sănătății familiei.
Cu aceasta ocazie, Oficiul pentru Pastoratia Familiilor vă invită să descoperiți programele din dieceza noastră.

Citește mai mult »

Cină romantică în Săptămâna Căsătoriei

În cadrul Săptămânii Căsătoriei, care se desfășoară în perioada 12-19 februarie a.c. în Dieceza de Timișoara, o parte dintre cuplurile implicate au putut participa la o cină romantică în trei locații: în seara zilei de 11 februarie în casa din Timișoara a Surorilor Mariane de Schönstatt și în sala Mănăstirii Salvatoriene din Timișoara-Elisabetin, iar în data de 15 februarie în cantina Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA