A însoți fragilitatea: speranță și încredere pentru familiile aflate în criză

«Astăzi, fragilitatea familiilor este pusă la grea încercare. Suntem cu toții fragili, iar separările, divorțurile și coabitările au devenit o realitate pentru multe familii din întreaga lume. Biserica are sarcina de a merge în întâmpinarea celor care doresc să rămână aproape de Dumnezeu, pentru a-i ajuta să-și transforme eșecurile și suferințele în oportunități de a merge spre plinătatea Evangheliei».

Prin aceste cuvinte, Sfântul Părinte ne introduce în tema însoțirii familiilor fragile. Acesta este cel de-al nouălea din cele 10 videoclipuri în care Papa Francisc se întâlnește cu familii din diferite părți ale lumii.
Este vorba de capitolul opt din Exortația apostolică Amoris laetitia: „A însoți, a discerne și a integra fragilitatea”.

Alături de Sfântul Părinte este mărturia familiei Lykesia, din Mbandaka, un orășel situat la 500 de kilometri nord de Kinshasa, în Republica Democrată Congo: „Crizele matrimoniale nu sunt eterne și nu trebuie neapărat să ducă la despărțire. De aceea este atât de important să le integrăm pentru ca ele să redescopere dialogul, iertarea reciprocă și bucuria iubirii”.
Cele „10 videoclipuri Amoris laetitia” explică capitolele Exortației, iar Sfântul Părinte, cu ajutorul unor familii, ne invită să mergem împreună pentru a redescoperi valoarea și frumusețea familiei. Fiecare videoclip este însoțit de un material ajutător, care poate fi utilizat în mod flexibil atât de familii, cât și de diferitele realități ecleziale (dieceze, parohii, comunități). Această resursă pastorală este o inițiativă a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață, în colaborare cu Dicasteriul pentru Comunicare, pentru Anul Familia Amoris Laetitia.

Sursa: http://www.laityfamilylife.va

Articole din aceiași secțiune ...

Share:

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA