Chemați la o misiune eclezială: cei tineri să fie însoțiți pe drumul iubirii de către familii

«O preocupare generică pentru familie în proiectele pastorale majore nu este suficientă. Avem nevoie de un nou impuls misionar: nu ne putem opri la teorii, ci trebuie să ne implicăm în problemele concrete ale oamenilor. Pregătirea tinerilor pentru căsătorie este un pilon al evanghelizării prin intermediul familiilor».
Cu aceste cuvinte, Sfântul Părinte ne vorbește despre chemarea la o misiune eclezială a familiei, în cel de-al șaptelea din cele 10 videoclipuri în care Papa Francisc apare alături de familii din diferite părți ale lumii.
Acest videoclip se referă la capitolul șase din Exortația apostolică Amoris laetitia: „Câteva perspective pastorale”.
Cuvintele Sfântului Părinte sunt însoțite de mărturia familiei Dobo, africani din Republica Democratică Congo. „De aceea, este de dorit ca lucrătorii pastorali să fie formați având în vizor schimbările extraordinare și marile întrebări care privesc astăzi familia; o formare care să răspundă în mod concret la aceste întrebări și schimbări”, mărturisesc cei din familia Dobo.
Cele „10 videoclipuri Amoris laetitia” explică capitolele Exortației, iar Sfântul Părinte, cu ajutorul unor familii, ne invită să mergem împreună pentru a redescoperi valoarea și frumusețea familiei. Fiecare videoclip este însoțit de o un material ajutător, care poate fi utilizat în mod flexibil atât de familii, cât și de diferitele realități ecleziale (dieceze, parohii, comunități). Această resursă pastorală este o inițiativă a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață, în colaborare cu Dicasteriul pentru Comunicare, pentru Anul Familiei Amoris Laetitia.
 

Articole din aceiași secțiune ...

Share:

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.