Vocația familiei

,,Cu aceeași privire de tandrețe și milă pe care a avut-o Isus, Biserica vrea să însoțească familiile, pentru ca fiecare dintre ele să fie un pilon de evanghelizare. Aș vrea să vă spun un singur lucru: prin sacramentul căsătoriei, fiecare familie primește Harul de a deveni o lumină în întunericul care ne înconjoară.” – spune Papa Francisc în primul din cele 10 videoclipuri care promovează Anul Familia Amoris Laetitia.

Discursul Papei este însoțit de cuvintele Angelei și ale lui Antonio, un cuplu căsătorit care își împărtășește concepția legată de sacramentul căsătoriei:

,,După treizeci și unu de ani de viață conjugală, am descoperit că harul sacramental al căsătoriei face ca lucrurile să fie posibile cu Isus” – spun cei doi soți.

O serie de 10 videoclipuri inspirate din diferite capitole ale Exortației Apostolice Amoris laetitia încurajează la recitirea acestui document papal și la redescoperirea familiei ca pe un dar pentru membrii săi, pentru Biserică și pentru societate.

Fiecare videoclip, însoțit de un ghid pastoral împărțit în patru părți, poate fi utilizat de către familii, sau de către diferite grupuri ecleziale pentru a aprofunda reflecția, dialogul și practica pastorală, precum și în viața spirituală zilnică de către familii.

Această resursă pastorală este o inițiativă a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață în colaborare cu Dicasteriul pentru Comunicare, ca parte a inițiativelor Anului Familia Amoris Laetitia.

Sursa: http://www.laityfamilylife.va

Articole din aceiași secțiune ...

Share:

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.