„Ei aduc roade și la bătrânețe” (Ps 92,15)

În întreaga lume, pe 24 iulie, a fost sărbătorită cea de-a doua ediție a Zilei Mondiale a Bunicilor și a Persoanelor Vârstnice. Tema propusă spre reflecție în 2022 a fost: “Ei aduc roade și la bătrânețe”. 

„Dragilor!

Versetul din psalmul 92 „ei aduc roade și la bătrânețe” (v. 15) este o veste bună, o adevărată „evanghelie”, pe care cu ocazia celei de-a doua Zi Mondiale a Bunicilor și Bătrânilor putem s-o vestim lumii. Ea merge împotriva curentului la ceea ce lumea crede despre această vârstă a vieții; „…

Fragment din mesajul Sfântului Părinte

Ziua Bunicilor – ocazie pentru a reda demnitatea unei categorii adesea respinsă

Din cei zece ani de pontificat, întâlnirea cu bătrânii în Piaţa „Sfântul Petru” din 2014 a fost „unul din cele mai frumoase momente”, a spus recent Papa Francisc. El a voit să instituie o Zi Mondială dedicat tuturor bunicilor pentru a atrage atenţia asupra unei categorii prea des pusă la margini, amintind în schimb valoarea sa şi încurajând acţiuni în favoarea lor. Un obiectiv menţinut în diferitele ediţii ale Zilei care acum revine cu a treia sa ediţie la 23 iulie 2023, cu o Liturghie celebrată de papa în Piaţa „Sfântul Petru”.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.