Tabără pentru familii la Rusca Montană

Această experiență ne-a inspirat profund. După ce am ajuns acasă, am simțit nevoia să petrecem mai mult timp împreună (eu și soția mea) și să ne rugăm sau să reîncepem să citim Sfânta Scriptură. Ne-ați oferit nu doar un moment de respiro, ci și motivația de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de a întări legăturile familiale.

În perioada 21-23 iunie 2024 Biroul Diecezan pentru Pastorația Familiilor a organizat la Rusca Montană prima tabără pentru familii din acest an. Au participat opt familii alături de sora M. Böbe Tari soră mariană de Schönstatt, pr. Marin Matieș, paroh de Caransebeș,pr. Călin Ciocian, paroh de Oțelu Roșu și domnișoara Kati Zöld.

Tema centrală a fost „Voi sunteţi sarea pământului. Dacă sarea îşi pierde gustul, cu ce se va săra? ” (Mt 5, 13). Programul a cuprins două prelegeri ale familiei diaconului permanent Ladislau Piklor, momente de rugăciune, sfânta liturghie, cântece, jocuri, foc de tabără, relaxare în natură.

Pentru mai multe detalii despre această experiență vă invităm să citiți mărturiile câtorva familii:

«De fiecare dată taberele la care am participat ne-au făcut să ne regăsim, să ne reinventăm, să ne reîndrăgostim unul de celălalt pentru că descopeream cât de importanți suntem unul pentru celălalt și că nu e întâmplător faptul că doar împreună am parcurs niște ani alături.
A fost extraordinar să descopăr cum mă vede, cât mă apreciază și cât „gust” aduc eu doar prin simpla mea prezență, soțului meu. O temă grea din punctul meu de vedere, dar defapt o temă vitală, că dacă în viața noastră de cuplu nu ar exista gustul, nu ar exista puterea vindecării, nu ar exista comunicarea care să ducă la topirea gheții, nu ar exista puterea de a „curăța”, nu ar exista rolul de a da energie vieții de cuplu și mai ales calitatea de a conserva, care de altfel le trăim în viața noastră de soț și soție, cu siguranță nu am fi noi, cei de azi.» (familia C
ălin)

«Ne-am simțit foarte bine și ne-am bucurat că atât noi, cât și copiii noștri, am avut ocazia să socializăm și să ne deconectăm de la monotonia zilnică.
Această experiență ne-a inspirat profund. După ce am ajuns acasă, am simțit nevoia să petrecem mai mult timp împreună (eu și soția mea) și să ne rugăm sau să reîncepem să citim Sfânta Scriptură. Ne-ați oferit nu doar un moment de respiro, ci și motivația de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de a întări legăturile familiale.» (familia Rus)

«Vrem să vă mulțumim din suflet pentru momentele de neuitat, pentru râsul împărtășit, pentru încurajările și susținerea oferită. Energia voastră pozitivă și dăruirea au fost contagioase și au transformat această tabără într-o experiență de neprețuit. » (familia Radulov)

Am revenit cu toții în lumea nesărată
Cotidianul haos, mereu care pe care
Dar inima în noi a fost înflăcărată
Să dăm savoare lumii și să rămânem sare.

Am învățat că sarea e foarte prețioasă
Și cât de mult contează ca vieții să dăm gust
Chiar dacă este fină, de mare sau grunjoasă
Să o avem cu noi pe drumul cel îngust.

Am vrut cu toți, în Rusca, să facem trei colibe
A fost așa de bine și am fi stat mai mult
În suflete și inimi, ca sarea să se-mbibe
Să îmi vorbească Domnul și eu să îl ascult.

Și am plecat acasă cu sufletul senin
Și mi-aș dori mai des, atâta va pot spune
Îi mulțumesc din suflet părintelui Marin
Și pentru liturghie, și pentru rugăciune.

Vă mulțumesc la toți pentru organizare
Să-i răsplătească Domnul pe toți cei implicați
Să ne dea Domnul harul să fim cu toții sare
Să devenim în toate creștini adevărați (Sebastian Ișfan)

 

Următoarea tabără în limba română va fi în perioada 6-8 septembrie 2024. Pentru înscrieri apelați numărul de telefon 0773773004.

Tabăra în limba maghiară se va ține la Rusca Montană în perioada 30 august – 1 septembrie 2024.  Pentru înscrieri apelați numărul de telefon 0744263467.

Sursa: profamiliatm.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Ce este o comunitate creștină? – Curs de formare pentru familii

Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcopul nostru diecezan, a deschis întâlnirea prin prelegerea „Ce este o comunitate creștină?”. Este un loc în care Cristos e prezent cu adevărat în mijlocul oamenilor: „Unde doi sau trei se aduna în numele meu, sunt prezent și eu în mijlocul lor”. Comunitatea are rol evanghelizator, sărbătorește, slujește, pune în comun și e misionară. De ce e important să facem parte dintr-o comunitate? Pentru a putea reuși în mijlocul atâtor ispite să rămânem creștini.

Citește mai mult »

Hramul Domului Sf. Gheorghe și întâlnirea preoților, diaconilor, persoanelor consacrate și a colaboratorilor în pastorația familiilor

Episcopia Romano-Catolică de Timişoara celebrează în data de 23 aprilie 2024 hramul Domului Sf. Gheorghe, Catedrala romano-catolică din Timișoara, consacrat, în cinstea Sf. martir Gheorghe, în data de 24 aprilie 1803 de către episcopul de Cenad Ladislau Kőszeghy. Cu prilejul aniversării consacrării Episcopia de Timișoara va organiza o întâlnire pentru preoți, diaconi, persoane consacrate și colaboratori în pastorația familiilor, în data de 23 aprilie, la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum. Invitat: Msgr. Renzo Bonetti, fost director al Oficiului Național pentru Familii al Conferinței Episcopale din Italia.

Citește mai mult »

Fără Duhul Sfânt nu este mărturie – Curs de formare pentru familii

Episcopia de Timișoara prin Biroul diecezan pentru pastorația familiilor organizează de-a lungul a doi ani un curs de formare pentru familiile care se implică mai mult în viața parohiei lor și în organizarea grupurilor de familii.
Acest curs își propune în primul rând, ca familiile să-și întărească viața spirituală și să învețe cum să transmită mesajul autentic al propriilor trăiri, experienţele dobândite în cadrul vieţii matrimoniale, păstrând în același timp unitatea căsătoriei proprii. Totodată, în cadrul cursului primesc şi colectează materiale, dobândesc competențe organizatorice în implementarea şi moderarea unui grup de familii în cadrul unei parohii, în organizarea diferitelor întâlniri şi evenimente ale familiilor, logodnicilor, sau tinerilor.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA