10 citate catolice inspiratoare despre paternitate

În fiecare Zi a Tatălui, recunoaştem şi mulţumim pentru taţii din viaţa noastră. Este o zi în care îi onorăm pe toţi bărbaţii care iubesc şi se sacrifică pentru alţii şi ne amintim de iubirea pe care fiecare dintre noi o primeşte de la Dumnezeu Tatăl. Fie că scrieţi o felicitare de Ziua Tatălui, fie că vă gândiţi la marea vocaţie de a fi tată, iată 10 citate din personalităţi şi scrieri catolice despre paternitate:

Papa Francisc:
„Fiecare familie are nevoie de un tată – un tată care împărtăşeşte bucuria şi durerea familiei sale, le transmite înţelepciune copiilor săi şi le oferă o îndrumare fermă şi iubire.”

Sfântul Ioan Paul al II-lea:
„Revelând şi retrăind pe pământ însăşi paternitatea lui Dumnezeu, omul este chemat să asigure dezvoltarea armonioasă şi unitară a tuturor membrilor familiei.”

Papa Benedict al XVI-lea:
„Dumnezeu este un tată care nu-şi abandonează niciodată copiii, un tată iubitor care susţine, ajută, primeşte, iartă, salvează, cu o fidelitate care o depăşeşte cu mult pe cea a oamenilor, deschizându-se spre o dimensiune eternă.”

Papa Francisc:
„Un tată bun ştie să aştepte şi ştie să ierte din adâncul inimii sale. Cu siguranţă, el ştie şi să corecteze cu fermitate: El nu este un tată slab, supus şi sentimental. Tatăl care ştie să corecteze fără să umilească este cel care ştie să protejeze fără să se menajeze”.

G.K. Chesterton:
„Dumnezeu alege oameni obişnuiţi pentru paternitate pentru a-şi îndeplini planul său extraordinar.”

Părintele Lawrence Lovasik:
„Paternitatea este o vocaţie în slujba lui Dumnezeu care nu trebuie ţinută cu uşurinţă sau frivolitate, ci cu hotărârea serioasă a oamenilor serioşi.”

Catehismul Bisericii Catolice, nr. 2214:
„Paternitatea divină este izvorul paternităţii umane; pe ea se bazează cinstirea datorată părinţilor.”

Sfântul Ioan Paul al II-lea:
„Iubirea faţă de soţia sa ca mamă a copiilor lor şi iubirea faţă de copiii înşişi sunt pentru bărbat modul natural de a înţelege şi de a-şi împlini propria paternitate.”

Sfântul Vincenţiu de Paul:
„Un om al rugăciunii este capabil de orice.”

Slujitorul lui Dumnezeu părintele John Hardon:
„Sfântul Iosif este modelul divin revelat al paternităţii umane.”

(După Catholic News Agency, CNA, 15 iunie 2024
Autoarea textului original: Francesca Pollio Fenton)

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Declaraţia COMECE în vederea votului Parlamentului European

„Promovarea şi facilitarea avortului contravine adevăratei promovări a femeilor şi a drepturilor lor”: reafirmă aceasta Comisia Conferinţelor Episcopale din Uniunea Europeană (COMECE) în vederea votului despre Rezoluţia „cu privire la includerea dreptului la avort în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, prevăzut pentru 11 aprilie 2024. Într-o declaraţie adresată membrilor Parlamentului European şi cetăţenilor europeni, preşedinţia comisiei subliniază importanţa de a lucra „pentru o Europă în care femeile să poată trăi sarcina lor în mod liber şi ca un dar pentru ele şi pentru societate şi în care a fi mamă să nu fie în niciun mod o limitare pentru viaţa personală, socială şi profesională”.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA