„Ziua de Spiritualitate” în Familia Miezul Zilei: O experiență de comuniune și împărtășire

Și în acest an am răspuns invitației la „Ziua de spiritualitate”, care s-a desfășurat duminică, 21 aprilie a.c., în Catedrala „Sf. Nicolae” din Oradea. Aici noi, ca și „Familie”, ne întâlnim în fiecare duminică de la ora 12.00 la „Liturghia copiilor”. Copiii noștri au crescut în Biserică, sub ochii noștri, unii dintre ei sunt deja adolescenți, dar vin în continuare alături de frații lor mai mici și de alți copii care ni se alătură, duminică de duminică să primească cuvântul Domnului!

CRISTOS ne invită mereu: „Veniți de primiți nemurire (lumină)!”. În ciuda faptului că nu este o reproducere ad litteram, este chemarea rostită de Biserică la fiecare praznic al Sfintelor Paști și reînnoită în fiecare Sfântă Liturghie. Învierea lui Cristos din morți este centrul credinței crestine. Sărbătoarea este precedată de o perioadă de pregătire, Postul Mare. Credincioșii încearcă în această perioadă să fie smeriți, să ierte, să se roage mai mult, sunt mai generoși și postesc.

Prin Învierea lui Cristos, atât viața, cât și moartea, au dobândit un nou înteles, viața semnificând acum comuniunea cu Dumnezeu, iar moartea fiind nașterea în eternitate. Învierea lui Cristos este cel mai important eveniment al istoriei. De aceea, nu este suficient să mergem la biserică în ziua Învierii Domnului spre a primi lumina Sfintelor Pasti. Trebuie ca noi să devenim și să rămânem lumină, însă doar părăsind păcatele.

Și în acest an am răspuns invitației la „Ziua de spiritualitate”, care s-a desfășurat duminică, 21 aprilie a.c., în Catedrala „Sf. Nicolae” din Oradea. Aici noi, ca și „Familie”, ne întâlnim în fiecare duminică de la ora 12.00 la „Liturghia copiilor”. Copiii noștri au crescut în Biserică, sub ochii noștri, unii dintre ei sunt deja adolescenți, dar vin în continuare alături de frații lor mai mici și de alți copii care ni se alătură, duminică de duminică să primească cuvântul Domnului!

Preoții care fac posibilă această liturghie sunt Pr. Traian Dobrată, Pr. Roman Eduard și Pr. Fiț Alexandru, care aduc Cuvântul Domnului „pe înțelesul” și pe gustul copiilor noștri. La tradiționala reculegere din Postul Mare, „Familia Miezul Zilei” se adună laolaltă, ca o comunitate,  pentru a-și hrăni sufletele și a-și întări credința în Dumnezeu.

După o Liturghie plină de învățături și rugăciune, ne bucurăm să ne reîntâlnim în jurul mesei pentru a împărtăși pâinea și prietenia într-un cadru cald și prietenos. În această zi specială de spiritualitate, copiii se bucură de activități adaptate vârstei lor și de momente de joc și învățare sub îndrumarea atentă a animatorilor de la Oratoriul Maria Imaculata.

În același timp, noi, adulții ne conectăm într-un mod profund și autentic, la o meditație ghidată de preoții noștri împărtășind experiențe și râsete într-o atmosferă plină de căldură și bucurie. Tema expusă în această duminică a fost „Explicarea Sfintei Liturghii și participarea activă a poporului”!

Aceste momente care ne aduc împreună sunt rodul strădaniei noastre sufletești de a-L găsi pe Domnul, și într-adevăr Îl putem găsi doar uniți, în biserică, cu zâmbetul la purtător și mai ales cu credința că ne așteaptă, ne cheamă, ca mai apoi să ne trimită în lume. Pentru toată această experiență din Postul Mare mulțumim Episcopiei Greco-Catolice de Oradea pentru sprijinul necondiționat, parohiei „Sf. Nicoale” și conducerii „Trattoria Seminarii” care ne primesc mereu cu drag și generozitate în momentul împărtășirii acestor momente.

Suntem profund recunoscători să facem parte din această minunată comunitate, să trăim frumusețea și profunzimea credinței în fiecare întâlnire la Sfânta Liturghie de la 12.00 împreună ca Familie la Miezul Zilei.

Haideți să împărțim împreună credința și să ne hrănim sufletele într-o comunitate vie și plină de viață pentru a putea învia mereu alături de cel care A ÎNVIAT!

Familia Miezul Zilei 

Sursa: egco.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

INVITAȚIE

INVITAȚIE

Dragi părinți parohi, dragi familii din Eparhia de Oradea,

Soții creștini sunt chipul și asemănarea lui Dumnezeu, un dar prețios al bisericii particulare, iar familia, mica biserică, este chemată să manifeste și să ducă la fiecare om mântuirea în propriul ambient de viață.

În acest sens, vă invităm la ÎNTÂLNIREA EPARHIALĂ A FAMILIILOR, cu tema „EUHARISTIA ŞI „LITURGHIA” FAMILIEI”, care va avea loc la Parohia Greco-Catolică Sfântul apostol Andrei din Carei, strada Ignișului nr. 11, duminică, 2 iunie 2024…

Citește mai mult »

Plantare de puieți la Centrul spiritual Făgetu: împreună familii cu copii și tineri din Protopopiatul de Șimleu

La invitația pr. protopop Nicolae Bodea, peste 50 de tineri și credincioși din Protopopiatul de Șimleu au participat sâmbătă, 6 aprilie a.c., o campanie de plantare de puieți, la Centrul spiritual de la Făgetu. Inițiativa, susținută de domnul Bogdan Pop, inginer silvic la Direcția Silvică Sălaj, a fost deschisă tuturor, bucurându-se în mod special de participarea tinerilor și a familiilor cu copii din Protopopiat. Acestora li s-au alăturat un grup de participanți din parohia greco-catolică Bocșa (Protopopiatul de Zalău), însoțiți de pr. paroh Florian Gui. Activitatea, care a durat aproximativ două 2 ore, a adus împreună participanți de toate vârstele, cel mai mic dintre ei având puțin peste vârsta de doi ani. Ideea care a stat la baza acestei activități a fost aceea de a transforma inițiativa comunitară într-un momente educațional, în mod special pentru copii și tineri, care au degustat foarte mult activitatea. Prin plantarea de puieți s-a dorit crearea unei zone verzi, cu pădure întinerită, în jurul casei de la Făgetu, loc dedicat activităților recreative și spirituale cu tinerii (și nu numai).

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA