Hramul Domului Sf. Gheorghe și întâlnirea preoților, diaconilor, persoanelor consacrate și a colaboratorilor în pastorația familiilor

Episcopia Romano-Catolică de Timişoara celebrează în data de 23 aprilie 2024 hramul Domului Sf. Gheorghe, Catedrala romano-catolică din Timișoara, consacrat, în cinstea Sf. martir Gheorghe, în data de 24 aprilie 1803 de către episcopul de Cenad Ladislau Kőszeghy. Cu prilejul aniversării consacrării Episcopia de Timișoara va organiza o întâlnire pentru preoți, diaconi, persoane consacrate și colaboratori în pastorația familiilor, în data de 23 aprilie, la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum. Invitat: Msgr. Renzo Bonetti, fost director al Oficiului Național pentru Familii al Conferinței Episcopale din Italia.

După întâlnire, începând cu ora 18:00, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, va celebra în Domul Sf. Gheorghe o Sfântă Liturghie pontificală, omilia fiind rostită de Msgr. Renzo Bonetti. La Sf. Liturghie va concelebra Excelența Sa Strahil Kavalenov, episcop al Diecezei de Nicopole cu sediul la Ruse, Bulgaria.

Programul întâlnirii:
Ora 14.30 Sosire
Ora 14.45 Prelegere I. – „Sacramentul Căsătoriei”
Ora 15.45 Pauză
Ora 16.15 Prelegere II. – „Sacramentul Căsătoriei”
Ora 17.00 Convorbire cu Msgr. Renzo Bonetti
Ora 18.00 Sf. Liturghie pontificală de hramul Domului.

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Ce este o comunitate creștină? – Curs de formare pentru familii

Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcopul nostru diecezan, a deschis întâlnirea prin prelegerea „Ce este o comunitate creștină?”. Este un loc în care Cristos e prezent cu adevărat în mijlocul oamenilor: „Unde doi sau trei se aduna în numele meu, sunt prezent și eu în mijlocul lor”. Comunitatea are rol evanghelizator, sărbătorește, slujește, pune în comun și e misionară. De ce e important să facem parte dintr-o comunitate? Pentru a putea reuși în mijlocul atâtor ispite să rămânem creștini.

Citește mai mult »

Fără Duhul Sfânt nu este mărturie – Curs de formare pentru familii

Episcopia de Timișoara prin Biroul diecezan pentru pastorația familiilor organizează de-a lungul a doi ani un curs de formare pentru familiile care se implică mai mult în viața parohiei lor și în organizarea grupurilor de familii.
Acest curs își propune în primul rând, ca familiile să-și întărească viața spirituală și să învețe cum să transmită mesajul autentic al propriilor trăiri, experienţele dobândite în cadrul vieţii matrimoniale, păstrând în același timp unitatea căsătoriei proprii. Totodată, în cadrul cursului primesc şi colectează materiale, dobândesc competențe organizatorice în implementarea şi moderarea unui grup de familii în cadrul unei parohii, în organizarea diferitelor întâlniri şi evenimente ale familiilor, logodnicilor, sau tinerilor.

Citește mai mult »

Comunitate, discuții, ascultare, mărturii, rugăciune, formare – La Timișoara a avut loc întâlnirea națională a operatorilor pentru pastorația familiilor

„La individualismul lumii, uneori chiar al Bisericii, un răspuns poate să fie familia. Pastorația «fragmentată» – a copiilor, adulților, vârstnicilor – este bună și aceasta, dar și mai bine este a fi evanghelizată împreună familia. Pastorația familiei, fiind un sector nou, este bine să accentuăm ca aceasta să crească, pentru a fi un echilibru.” Întâlnirea a continuat cu prezentarea mai scurtă a activităților în dieceze și eparhii, iar trei dieceze au prezentat pe larg aspecte din planul lor pastoral. De asemenea, fiecare participant a avut ocazia să pună întrebări în legătură cu situațiile concrete cu care se confruntă în formarea familiilor animatoare.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA