Cursuri de pregătire pentru căsătorie atât în format fizic cât și online

Dragi credincioşi,

Vă anunţăm că în această perioadă începe un nou curs de pregătire pentru casătorie.

Vă rugăm să îi anunţaţi pe cei care au intenţia de a se logodi de existenţa acestor cursuri care îi vor ajuta să îşi înceapă frumos/bine viaţa de familie. Aceste cursuri sunt cu atât mai importante acum, când trăim în timpuri în care viziunea pe care lumea o propune despre iubire, căsătorie şi familie este tot mai departe de adevăr şi de învăţătura Bisericii.

După cum ştiţi, Biserica noastră tratează cu multă seriozitate pregătirea pentru primirea sacramentelor. Iată de ce, şi în ce priveşte sacramentul căsătoriei, se organizează aceste cursuri care urmăresc atât prezentarea mai detaliată a viziunii Bisericii cu privire la căsătorie şi viaţa de familie, cât şi a diferitelor aspecte practice ale vieţii de familie.

Îmbinând elemente de spiritualitate, morală creştină şi cunoştinţe despre sacramentul căsătoriei cu noţiuni de bază de psihologie, comunicare, organizare şi cu elemente de legislaţie sau medicale, aceste cursuri oferă totodată şi un timp de reflecţie şi de pregătire pentru alegerea pe viaţă pe care cei doi tineri urmează să o facă.

Este bine ca această pregătire să fie făcută din timp, aşa că ar fi bine ca tinerii să se înscrie şi să participe la curs cu cel puţin 6 luni –un an înainte de cununie.

Cursul este gratuit (se primesc donaţii).

Perioada de înscriere pentru ambele grupe este : 15 aprilie – 5 mai 2024.

Pr. Călin Sechelea 

Responsabil cu pastorația familiilor în eparhia de Cluj-Ghela

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Calea Crucii de vindecare pentru familii la mănăstirea CMD

În cea de-a 3-a duminică a Postului Mare, 7 aprilie 2024, a Sfintei Cruci (în ritul bizantin) și Duminica Divinei Îndurări (în ritul latin), Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, a celebrat Sfânta Liturghie la Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca – Mănăstirea Maicii Domnului a Surorilor Congregației Maicii Domnului (CMD), în adevărata „grădină a Maicii Domnului” din curtea mănăstirii împodobită de florile primăverii.

Citește mai mult »

Trei zile speciale pentru publicul clujean cu Matt și Cameron Fradd

În această săptămână, scriitorul și apologetul catolic Matt Fradd, alături de soția sa, Cameron, și de cei patru copii ai lor, au făcut o vizită la Cluj-Napoca, la invitația Asociației SUSținem Familia, în colaborare cu Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla. Matt și Cameron sunt cunoscuți amândoi pentru podcasturile lor, „Pints with Aquinas”, respectiv „Among the Lilies”, Matt fiind de asemenea cunoscut pentru cărțile scrise, dintre care una cu răspunsuri la provocările ridicate de ateism i-a fost publicată recent la Editura Viața Creștină.

Citește mai mult »

Întâlnirea Inter-eparhială a Familiilor la Aiton

Retrospectivă a drumului vieții de familie deja străbătut, celebrare a acestui drum împreună cu sute de familii din Biserică, privire cu speranță la viitor prin încredințare ocrotirii lui Dumnezeu, precum și, reînnoire în adâncul sufletelor a angajamentelor de la căsătorie – sunt doar câteva din gândurile și emoțiile care au caracterizat bogăția spirituală a încă unei zile de Întâlnire a Familiilor, eveniment organizat anual la nivelul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA