Plantare de puieți la Centrul spiritual Făgetu: împreună familii cu copii și tineri din Protopopiatul de Șimleu

La invitația pr. protopop Nicolae Bodea, peste 50 de tineri și credincioși din Protopopiatul de Șimleu au participat sâmbătă, 6 aprilie a.c., o campanie de plantare de puieți, la Centrul spiritual de la Făgetu. Inițiativa, susținută de domnul Bogdan Pop, inginer silvic la Direcția Silvică Sălaj, a fost deschisă tuturor, bucurându-se în mod special de participarea tinerilor și a familiilor cu copii din Protopopiat. Acestora li s-au alăturat un grup de participanți din parohia greco-catolică Bocșa (Protopopiatul de Zalău), însoțiți de pr. paroh Florian Gui. Activitatea, care a durat aproximativ două 2 ore, a adus împreună participanți de toate vârstele, cel mai mic dintre ei având puțin peste vârsta de doi ani. Ideea care a stat la baza acestei activități a fost aceea de a transforma inițiativa comunitară într-un momente educațional, în mod special pentru copii și tineri, care au degustat foarte mult activitatea. Prin plantarea de puieți s-a dorit crearea unei zone verzi, cu pădure întinerită, în jurul casei de la Făgetu, loc dedicat activităților recreative și spirituale cu tinerii (și nu numai).

Să vezi mănuțele acelea mici care iau pământ și-l pun la rădăcina bradului, copacul veșnic verde, este o emoție deosebită.” – mărturisește pr. Nicoale Bodea pentru Biroul de Presă EGCO, mulțumind tuturor celor care au răspuns acestei inițiative dedicată naturii și recreației. Plantarea de puieți la Făgetu este a doua inițiativă de acest gen a Protopopiatului de Șimleu, după cea din anul 2021, când au fost planați aici 1000 de brazi. De această dată a fost completată plantația de atunci, înlocuind eventualii copaci care nu s-au ambientat și continuând împădurirea terenului în alte zone. Acțiunea în sine a fost un moment spiritual dedicat Creației, însoțit de încântarea celor mici, înțelepciunea celor mai mari și bucuria tinerilor, manifestată la final și prin cântec. Cu același prilej, participanți au întreprins și activități de curățarea de primăvară a zonei Centrului de la Făgetu, unde activitatea de sâmbătă s-a încheiat cu o agapă frățească.

„Un sincer, un mare «Mulțumesc!», tuturor care v-ați dăruit ore prețioase de weekend pentru a munci și a sădi brăduți, dar și comuniune, dragoste fraternă, prețuire a naturii și a bunurilor comune pe care Creatorul ni le-a dăruit! Îmi pare rău pentru cei care din binecuvântate pricini nu ați reușit să ajungeți. Am simțit că suntem o biserică vie, că zâmbim, iubim, că ne simțim bine împreună într-un loc binecuvântat cu liniște și multe frumuseți ale naturii! Binecuvântată de Domnul să fie toată munca, osteneala, dăruirea fiecăruia dintre voi!”.

Biroul de Presă EGCO
Mihaela Caba-Madarasi

Sursa: egco.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Întâlnirea Eparhială a Familiilor 2024

Reiterând pasajul biblic al întâlnirii lui Isus cu femeia samarineancă, vedem că „fântâna conține apă care, în sens biblic, reprezintă viața, dar în același timp poate să devină loc de întâlnire. Se întâlnesc cei care merg să ia apă, intră în discuție, se crează relații, însă toți sunt interesați să ia de fapt apa vieții. Această apă este inclusiv simbolul iubirii, al Creației – a spus eparhul de Oradea. Dacă ne gândim la Geneză, Adam și Eva au fost creați de Dumnezeu unul pentru altul, pentru ca să își dăruiască iubirea reciprocă. De atunci, mereu și întotdeauna reușim să ne dăruim ceva unii altora? Și astăzi suntem la fântână, căci această biserică este pentru fiecare dintre noi fântâna lui Iacov, unde putem să găsim apa Vie care este iubirea.

Citește mai mult »

INVITAȚIE

INVITAȚIE

Dragi părinți parohi, dragi familii din Eparhia de Oradea,

Soții creștini sunt chipul și asemănarea lui Dumnezeu, un dar prețios al bisericii particulare, iar familia, mica biserică, este chemată să manifeste și să ducă la fiecare om mântuirea în propriul ambient de viață.

În acest sens, vă invităm la ÎNTÂLNIREA EPARHIALĂ A FAMILIILOR, cu tema „EUHARISTIA ŞI „LITURGHIA” FAMILIEI”, care va avea loc la Parohia Greco-Catolică Sfântul apostol Andrei din Carei, strada Ignișului nr. 11, duminică, 2 iunie 2024…

Citește mai mult »

„Ziua de Spiritualitate” în Familia Miezul Zilei: O experiență de comuniune și împărtășire

Și în acest an am răspuns invitației la „Ziua de spiritualitate”, care s-a desfășurat duminică, 21 aprilie a.c., în Catedrala „Sf. Nicolae” din Oradea. Aici noi, ca și „Familie”, ne întâlnim în fiecare duminică de la ora 12.00 la „Liturghia copiilor”. Copiii noștri au crescut în Biserică, sub ochii noștri, unii dintre ei sunt deja adolescenți, dar vin în continuare alături de frații lor mai mici și de alți copii care ni se alătură, duminică de duminică să primească cuvântul Domnului!

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA