Traian: Întâlnire cu persoanele văduve… „fără păcăleală”

Sâmbătă, 24 februarie 2024, la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian (NT) a avut loc întâlnirea „de iarnă” cu persoanele văduve. Au fost prezente persoane văduve din mai multe parohii ale diecezei. Tema întâlnirii a fost: „Aţi auzit că s‑a spus… dar eu vă spun” (Mt 5, 21.22).

Totul a început printr-un anunţ. Părintele paroh a anunţat în biserică despre această întâlnire şi, pentru că sunt multe astfel de persoane în parohia noastră, ne-am mobilizat şi am decis să participăm. Nu mică ne-a fost mirarea când am văzut câte astfel de persoane împărtăşesc alături de noi aceeaşi stare, a văduviei.

Părintele Felician Tiba, iniţiatorul evenimentului, ne-a întâmpinat cu bucurie scuzându-se că din cauza numărului mare de persoane a fost nevoit să schimbe locaţia conferinţei de dinaintea Sfintei Liturghii, sala de mese a centrului!

Într-o atmosferă caldă şi primitoare, părintele ne-a vorbit despre pericolul care ne poate paşte pe noi, persoanele văduve, singure şi de o anumită vârstă: „păcăleala”!

«Nu vă lăsaţi păcălite, spunea părintele! Astăzi, începând cu ştirile pe care le vedem la televizor şi continuând cu multele oferte pe care ni le oferă piaţa, mai ales internetul, dacă nu suntem atenţi la ceea ce achiziţionăm, putem fi păcăliţi fără a mai putea recupera nimic după.

Nu credeţi tot ceea ce vedeţi la televizor, nu vă panicaţi de ceea ce vedeţi la ştiri, nu transmiteţi mai departe ştiri sau imagini contrafăcute, mai ales care au şi un aspect scandalos. Nu deschideţi uşa niciunui străin, nu lăsaţi niciun străin să vă calce pragul şi nu oferiţi bani nimănui, mai ales celor care încearcă să vă păcălească prin metoda «accidentul», prin metoda «împrietenirii», prin metoda «premiului» sau prin alte metode prin care anumite persoane încearcă să vă inducă în eroare.

Singurele adevăruri de crezut, a continuat părintele sunt cele privitoare la credinţa noastră creştină. Dumnezeu este singurul care nu ne înşală!»

A urmat Sfânta Liturghie în cadrul căreia, de data aceasta, folosindu-se de textele sfinte, ne-a ajutat să înţelegem că ceea ce am învăţat la un moment dat, chiar dacă aparent pare o valoare, în realitate, cel puţin din punct de vedere creştinesc nu este o valoare!

„Sunt părinţi, spunea părintele, care îşi educă ai lor copii ca în caz că cineva îi loveşte să lovească şi ei. Aparent pare o valoare, că nu trebuie să se lase ofensaţi de către alţi copii, dar în realitate este împotriva poruncii iubirii”.

După o astfel de zi i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru posibilitatea de a fi împreună şi am cerut, dacă e posibil, să fie mai dese astfel de întâlniri.

Mulţumim Bisericii noastre locale care se preocupă de persoanele văduve.

Clara Aiojoaiei

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Fericitul Anton Durcovici şi familia: mărturia lui Cristi şi a Irinei la Ziua Tineretului de la Iaşi

Ce îmi doresc să vă transmit, dragi tineri, este că de multe ori e posibil să dăm cu piciorul unor oportunităţi pe care Dumnezeu ni le scoate în cale: pe plan spiritual, uman, profesional. Vă încurajez să priviţi dincolo de evenimente, să citiţi printre rândurile poveştii voastre personale şi să încercaţi să desluşiţi puzzle-ul vieţii voastre, dar mereu cu Dumnezeu alături, ca sfătuitor şi însoţitor.

Citește mai mult »

Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile

„În viaţa de familie, spunea părintele, Dumnezeu alătură doi oameni, un bărbat şi o femeie, iar cei doi sunt invitaţi să-l vadă şi să-l slujească pe Dumnezeu unul în celălalt. Ce a făcut Isus pe drumul către Emaus, sunt invitaţi să facă soţii pe parcursul vieţii de familie: să-şi stea alături, să-şi vorbească la inimă, să ia masa împreună şi să înveţe să-şi mulţumească, aluzie la Euharistie, care înseamnă mulţumire”.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA