Cuplurile căsătorite care merg la biserică sunt printre cele mai fericite

Bărbații și femeile ce sunt căsătoriți și care merg regulat la biserică se numără printre cele mai fericite cupluri, potrivit datelor compilate de un important profesor de sociologie.

Brad Wilcox, profesor de sociologie la Universitatea din Virginia, precum și director al școlii Proiectul Național privind Căsătoria, a declarat săptămâna aceasta la „EWTN News Nightly” că a scris cea mai nouă carte a sa, „Get Married: Why Americans Must Defy the Elites, Forge Strong Families, and Save Civilization” (Căsătoriți-vă: De ce americanii trebuie să sfideze elitele, să creeze familii puternice și să salveze civilizația), după ce a auzit îngrijorările studenților săi cu privire la starea căsătoriei în prezent. „Ei sunt oarecum îngrijorați de perspectivele lor de căsătorie, în special femeile de la UVA”, a declarat Wilcox pentru gazda emisiunii „EWTN News Nightly”, Tracy Sabol. „Și astfel, acest tip de îngrijorare m-a determinat să scriu o carte despre importanța și valoarea” adulților care se căsătoresc.

Contrar percepției populare, a spus Wilcox, datele indică faptul că persoanele căsătorite sunt net mai fericite decât cei necăsătoriți. „Am văzut o mulțime de povești … care vorbesc despre modul în care [femeile], de exemplu, sunt într-un fel foarte nefericite în căsnicie și nefericite ca mame”, a spus Wilcox, citând un raport recent din mass-media care susținea că „mamele căsătorite se simt mai puțin bine” decât „femeile singure, fără copii”. „De fapt, datele ne indică exact direcția opusă”, a spus el. „Ceea ce vedem este că, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, calea spre prosperitate și fericire trece oarecum prin căsătorie. Astfel, atât femeile, cât și bărbații care sunt căsătoriți, de exemplu, au aproape de două ori mai multe șanse de a fi foarte fericiți cu viața lor, în comparație cu colegii lor singuri.” „Nu există cu adevărat nici un grup care să fie la fel de fericit pentru bărbați ca tații căsătoriți și pentru femei ca mamele căsătorite”, a spus Wilcox. „Așadar, oricât de grea ar fi căsătoria și oricât de greu poate fi să fii părinte, avantajul de a avea un soț și copii pentru majoritatea americanilor este destul de mare.”

Factorul de fericire, a spus Wilcox, apare chiar mai proeminent în cazul cuplurilor căsătorite care merg în mod regulat la biserică. „Ceea ce observăm în aceste date este că cuplurile care frecventează biserica împreună au cu aproximativ 15 puncte procentuale mai multe șanse de a fi foarte fericite în căsnicia lor”, a spus Wilcox. „Au cu aproximativ 30% până la 50% mai puține șanse să divorțeze, în funcție de setul de date.” Aceste cifre ridicate se traduc, de asemenea, printr-o satisfacție sexuală mai mare pentru cuplurile căsătorite, a spus el. „Cred că lucrul care m-a surprins cel mai mult a fost faptul că nu numai că, în medie, sunt mai satisfăcuți sexual, dar cuplurile care merg împreună la biserică tind să aibă mai multe relații sexuale decât cuplurile care nu merg deloc la biserică”, a spus Wilcox. „Așa că sunt multe rezultate care par mai bune pentru cuplurile care merg împreună la biserică.”

Scăderea ratelor de divorț din ultimii ani este un semn de încurajare, a subliniat Wilcox, deși scăderea globală a ratelor de căsătorie prezintă propriile probleme, a spus el. „Anii ’70 au fost cunoscuți ca fiind revoluția divorțurilor”, i-a spus el lui Sabol. „Dar, de atunci, divorțul a scăzut. Și astfel, cel puțin astăzi, estimăm că mult sub 1 din 2 cupluri care se căsătoresc vor sfârși prin a divorța. Sau, ca să o spunem mai pozitiv, majoritatea cuplurilor care se căsătoresc astăzi vor merge până la capăt.” „Observăm, deoarece căsătoria este mai stabilă, că o proporție tot mai mare de copii sunt crescuți în gospodării căsătorite în mod stabil”, a spus Wilcox. „Aceasta este vestea bună. Vestea proastă este că, în cazul adulților americani, vedem în continuare un declin destul de accentuat al ratelor de căsătorie. Și ei numesc aceasta închiderea inimii americane.”

Datele au indicat de mult timp o scădere susținută a ratelor de căsătorie pentru fiecare etaj de vârstă care a urmat „Generației tăcute”, grupul de americani născuți între 1928 și 1945. Un sondaj recent al Pew a constatat că doar 30% dintre milenialii la vârsta căsătoriei trăiesc cu un soț/soție și un copil, în comparație cu 70% dintre cei din Generația Tăcută aflați în aceeași etapă a vieții lor. Wilcox a declarat anul trecut pentru CNA că scăderea bruscă a ratelor de căsătorie în rândul americanilor mai tineri l-a îngrijorat. „O mulțime de adulți – mai mult de o treime dintre tinerii adulți de astăzi, în vârstă de 20 de ani – nu se vor căsători niciodată”, a spus el la acea vreme. „Acesta este un teritoriu demografic record spre care ne îndreptăm.” Săptămâna Națională a Căsătoriei este observată în SUA în fiecare an între 7 și 14 februarie, coincizând cu Ziua Mondială a Căsătoriei, în a doua duminică a fiecărei luni din februarie.

Sursa: catholica.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Declaraţia COMECE în vederea votului Parlamentului European

„Promovarea şi facilitarea avortului contravine adevăratei promovări a femeilor şi a drepturilor lor”: reafirmă aceasta Comisia Conferinţelor Episcopale din Uniunea Europeană (COMECE) în vederea votului despre Rezoluţia „cu privire la includerea dreptului la avort în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, prevăzut pentru 11 aprilie 2024. Într-o declaraţie adresată membrilor Parlamentului European şi cetăţenilor europeni, preşedinţia comisiei subliniază importanţa de a lucra „pentru o Europă în care femeile să poată trăi sarcina lor în mod liber şi ca un dar pentru ele şi pentru societate şi în care a fi mamă să nu fie în niciun mod o limitare pentru viaţa personală, socială şi profesională”.

Citește mai mult »

Misiuni populare la Torino despre fericirea în familie

Comunitatea catolică românească din Torino a avut din nou marea bucurie şi onoare de a primi învăţăturile împărtăşite de către părintele Cristinel Fodor, director spiritual al Institutului Teologic din Iaşi, în cadrul misiunilor populare desfăşurate în perioada 21-24 martie 2024 la Biserica „Madonna del Carmine”. Tema generală a misiunilor a fost: „Vreau ca familia mea să fie fericită! Vreau din suflet!”

Citește mai mult »

Congresul Internațional al Familiilor 2024 va avea loc în Mexic

Cu tema „Toate familiile pot fi mai bune”, orașul Guadalajara din statul Jalisco, Mexic, va găzdui în perioada 1-3 martie Congresul Internațional al Familiilor (CIFAM). CIFAM 2024, o oportunitate de întâlnire, învățare și colaborare intersectorială și interreligioasă, urmărește să unească și să echipeze liderii, organizațiile și familiile pentru a afirma, celebra și consolida instituția familiei ca fundament natural al societății.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA