Cuplurile căsătorite care merg la biserică sunt printre cele mai fericite

Bărbații și femeile ce sunt căsătoriți și care merg regulat la biserică se numără printre cele mai fericite cupluri, potrivit datelor compilate de un important profesor de sociologie.

Brad Wilcox, profesor de sociologie la Universitatea din Virginia, precum și director al școlii Proiectul Național privind Căsătoria, a declarat săptămâna aceasta la „EWTN News Nightly” că a scris cea mai nouă carte a sa, „Get Married: Why Americans Must Defy the Elites, Forge Strong Families, and Save Civilization” (Căsătoriți-vă: De ce americanii trebuie să sfideze elitele, să creeze familii puternice și să salveze civilizația), după ce a auzit îngrijorările studenților săi cu privire la starea căsătoriei în prezent. „Ei sunt oarecum îngrijorați de perspectivele lor de căsătorie, în special femeile de la UVA”, a declarat Wilcox pentru gazda emisiunii „EWTN News Nightly”, Tracy Sabol. „Și astfel, acest tip de îngrijorare m-a determinat să scriu o carte despre importanța și valoarea” adulților care se căsătoresc.

Contrar percepției populare, a spus Wilcox, datele indică faptul că persoanele căsătorite sunt net mai fericite decât cei necăsătoriți. „Am văzut o mulțime de povești … care vorbesc despre modul în care [femeile], de exemplu, sunt într-un fel foarte nefericite în căsnicie și nefericite ca mame”, a spus Wilcox, citând un raport recent din mass-media care susținea că „mamele căsătorite se simt mai puțin bine” decât „femeile singure, fără copii”. „De fapt, datele ne indică exact direcția opusă”, a spus el. „Ceea ce vedem este că, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, calea spre prosperitate și fericire trece oarecum prin căsătorie. Astfel, atât femeile, cât și bărbații care sunt căsătoriți, de exemplu, au aproape de două ori mai multe șanse de a fi foarte fericiți cu viața lor, în comparație cu colegii lor singuri.” „Nu există cu adevărat nici un grup care să fie la fel de fericit pentru bărbați ca tații căsătoriți și pentru femei ca mamele căsătorite”, a spus Wilcox. „Așadar, oricât de grea ar fi căsătoria și oricât de greu poate fi să fii părinte, avantajul de a avea un soț și copii pentru majoritatea americanilor este destul de mare.”

Factorul de fericire, a spus Wilcox, apare chiar mai proeminent în cazul cuplurilor căsătorite care merg în mod regulat la biserică. „Ceea ce observăm în aceste date este că cuplurile care frecventează biserica împreună au cu aproximativ 15 puncte procentuale mai multe șanse de a fi foarte fericite în căsnicia lor”, a spus Wilcox. „Au cu aproximativ 30% până la 50% mai puține șanse să divorțeze, în funcție de setul de date.” Aceste cifre ridicate se traduc, de asemenea, printr-o satisfacție sexuală mai mare pentru cuplurile căsătorite, a spus el. „Cred că lucrul care m-a surprins cel mai mult a fost faptul că nu numai că, în medie, sunt mai satisfăcuți sexual, dar cuplurile care merg împreună la biserică tind să aibă mai multe relații sexuale decât cuplurile care nu merg deloc la biserică”, a spus Wilcox. „Așa că sunt multe rezultate care par mai bune pentru cuplurile care merg împreună la biserică.”

Scăderea ratelor de divorț din ultimii ani este un semn de încurajare, a subliniat Wilcox, deși scăderea globală a ratelor de căsătorie prezintă propriile probleme, a spus el. „Anii ’70 au fost cunoscuți ca fiind revoluția divorțurilor”, i-a spus el lui Sabol. „Dar, de atunci, divorțul a scăzut. Și astfel, cel puțin astăzi, estimăm că mult sub 1 din 2 cupluri care se căsătoresc vor sfârși prin a divorța. Sau, ca să o spunem mai pozitiv, majoritatea cuplurilor care se căsătoresc astăzi vor merge până la capăt.” „Observăm, deoarece căsătoria este mai stabilă, că o proporție tot mai mare de copii sunt crescuți în gospodării căsătorite în mod stabil”, a spus Wilcox. „Aceasta este vestea bună. Vestea proastă este că, în cazul adulților americani, vedem în continuare un declin destul de accentuat al ratelor de căsătorie. Și ei numesc aceasta închiderea inimii americane.”

Datele au indicat de mult timp o scădere susținută a ratelor de căsătorie pentru fiecare etaj de vârstă care a urmat „Generației tăcute”, grupul de americani născuți între 1928 și 1945. Un sondaj recent al Pew a constatat că doar 30% dintre milenialii la vârsta căsătoriei trăiesc cu un soț/soție și un copil, în comparație cu 70% dintre cei din Generația Tăcută aflați în aceeași etapă a vieții lor. Wilcox a declarat anul trecut pentru CNA că scăderea bruscă a ratelor de căsătorie în rândul americanilor mai tineri l-a îngrijorat. „O mulțime de adulți – mai mult de o treime dintre tinerii adulți de astăzi, în vârstă de 20 de ani – nu se vor căsători niciodată”, a spus el la acea vreme. „Acesta este un teritoriu demografic record spre care ne îndreptăm.” Săptămâna Națională a Căsătoriei este observată în SUA în fiecare an între 7 și 14 februarie, coincizând cu Ziua Mondială a Căsătoriei, în a doua duminică a fiecărei luni din februarie.

Sursa: catholica.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Să îndrăznim să vorbim despre sentimentele noastre!

Mișcarea „Worldwide Marriage Encounter” a sărbătorit recent print-un eveniment major aniversarea de 40 de ani în Ungaria. Cuplul responsabil la nivel național este Körmendi Gábor și Zsófia din anul 2022. Ei sunt căsătoriți din 1993 și trăiesc în Budapesta. Au trei copii și trei nepoți. Fiica lor a decedat de cancer la vârsta de 18 ani.

Citește mai mult »

Torino: Zilele Familiei împreună cu pr. Felician Tiba

Iar bucuria în familie trebuie căutată în mod constant, după exemplul Nunţii din Cana: „Mirii au rămas fără vin, simbol al bucuriei, al harului, iar transformarea apei (lichid incolor, inodor şi fără gust) în vin (în har, în bucurie) trasează vocaţia familiei, aceea de a căuta adevăra bucurie, pace şi linişte sufletească, în fidelitate (eu sunt acolo când tu ai nevoie), în rugăciune şi prin actul conjugal”.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA