Traian: Întâlnirea foştilor logodnici din anul 2019

Sâmbătă, 10 februarie 2024, la Centrul „Gaudium et spes” din Traian a avut loc întâlnirea foştilor logodnici din anul 2019, la 5 ani de la căsătoria lor. Iniţiativa aparţine Oficiului pentru Pastoraţia Familiei şi are loc la un an, la cinci, la zece etc.

Este atât de frumos să putem să ne revedem cu echipa care ne-a împărtăşit din experienţa învăţăturilor adunate, fie din cărţi, fie din viaţa de zi cu zi. Bucuria a fost mare şi pentru revederea anumitor cupluri de tineri alături de care am participat la curs.

În conferinţa ţinută de pr. Felician Tiba ni s-a amintit încă o dată cât de frumoasă este alegerea pe care am făcut-o dând răspuns chemării tainice a lui Dumnezeu. Părintele ne-a încurajat să nu ne lăsăm pradă „plictiselii” care poate să intervină după o perioadă de timp în căsnicie. În acelaşi timp ne-a încurajat să fim mereu „proaspeţi” şi „inventivi”. O iubire adevărată între doi soţi se manifestă mai ales prin inventivitate, dar şi prin prospeţimea care o aduc în familie.

„Nu uitaţi, spunea părintele, că apariţia copiilor vă poate îndepărta unul de celălalt, cum se şi întâmplă de multe ori. Dacă veţi şti să vă puneţi reciproc pe primul lor, copiii vor trăi din iubirea şi înţelegerea voastră. De asemenea, fiind creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, a vă iubi şi a vă respecta reciproc, înseamnă a-l iubi pe Dumnezeu care e prezent în fiecare dintre voi!”.

După conferinţă i-am mulţumit cu toţii lui Dumnezeu în cadrul Sfintei Liturghii pentru darul familiei, după care a urmat prânzul pregătit de echipa de la Centrul „Gaudium et spes” din Traian.

După cinci ani de căsătorie putem spune că merită să răspunzi acestei chemări frumoase. Mulţumim tuturor celor care în acest timp ne-au stat alături şi vă asigurăm că atât cât ţine de noi vom încerca să dăm totul pentru a ne face fericiţi reciproc.

Ionuţ şi Loredana Aiojoaiei

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile

„În viaţa de familie, spunea părintele, Dumnezeu alătură doi oameni, un bărbat şi o femeie, iar cei doi sunt invitaţi să-l vadă şi să-l slujească pe Dumnezeu unul în celălalt. Ce a făcut Isus pe drumul către Emaus, sunt invitaţi să facă soţii pe parcursul vieţii de familie: să-şi stea alături, să-şi vorbească la inimă, să ia masa împreună şi să înveţe să-şi mulţumească, aluzie la Euharistie, care înseamnă mulţumire”.

Citește mai mult »

Timişoara: Întâlnirea naţională a reprezentanţilor pentru pastoraţia familiilor din diecezele şi eparhiile din România

În zilele de 12 şi 13 martie 2024, la Casa Kolping din Timişoara, a avut loc întâlnirea naţională a reprezentanţilor pentru pastoraţia familiilor din cele 12 dieceze romano-catolice şi eparhii greco-catolice din România. La întâlnire a fost prezentă şi Dieceza de Chişinău. Tema întâlnirii s-a intitulat „Formarea familiilor formatoare”. Din Dieceza de Iaşi a participat pr. Felician Tiba, responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Familiei, însoţit de familia Andreia şi Vasile Tudosca din Paşcani şi de familia Alexandra şi Gabriel Măriuţ din Iaşi.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA