Traian: Întâlnirea foştilor logodnici la un an de la căsătorie

Sâmbătă, 3 februarie 2024, la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian s-au întâlnit foştii participanţi la cursul pentru logodnici din anul 2023. Au fost prezente paisprezece perechi din cele o sută patruzeci şi două participante.

Iniţiativa revine Oficiului pentru Pastoraţia Familiei, care îi reîntâlneşte pe foştii logodnici la un an, la cinci ani şi la zece ani de la căsătorie.

Şi anul acesta am răspuns invitaţiei pr. Felician Tiba, coordonatorul pastoraţiei familiei în Dieceza de Iaşi, şi ca de obicei nu am regretat. Părintele a făcut o trecere în revistă a ceea ce a însemnat anul pe care l-am petrecut împreună ca soţi, după care ne-am bucurat să le reauzim şi pe câteva din doamnele care au colaborat la acest frumos şi interesant curs, respectiv doamna Eugenia Dămătăr, doamna Maria Gherghel şi domnişoara Delia Pogor, ultimele profesoare de metode naturale pentru reglementarea naşterilor.

După întrevederea din aula mare a centrului a avut loc Sfânta Liturghie la finalul căreia ne-am bucurat să primim binecuvântarea prin mijlocirea Sfântului Blaziu, pentru ca Dumnezeu să ne ferească de bolile de gât şi de orice rău care ar putea să pună la încercare familie noastră.

După momentul cultural, respectiv cel spiritual, în sala de mese a centrului a urmat momentul culinar, „prânzul romantic”, organizat în mod profesionist, cu mult gust pentru ceea ce a însemnat întâlnirea noastră la un an de la participarea la cursul pentru logodnici. Atmosfera de destindere a fost întreţinută de interpreta de folclor Francesca-Paula Pelciar, originară din Siret (SV), colaborator la ERCIS FM.

Tortul a încununat sărbătoarea noastră şi ne-a amintit că suntem chemaţi să facem din viaţa noastră de familie o sărbătoare continuă.

Multe mulţumiri echipei de la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian, care ca de obicei ne-a pus în centrul atenţiei şi ne-a făcut să ne simţim iubiţi şi preţuiţi.

Am înţeles astăzi că Biserica ne iubeşte, că se preocupă pentru noi şi vrem să-i mulţumim pentru asta!

Cristina şi Vlad Hodea

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile

„În viaţa de familie, spunea părintele, Dumnezeu alătură doi oameni, un bărbat şi o femeie, iar cei doi sunt invitaţi să-l vadă şi să-l slujească pe Dumnezeu unul în celălalt. Ce a făcut Isus pe drumul către Emaus, sunt invitaţi să facă soţii pe parcursul vieţii de familie: să-şi stea alături, să-şi vorbească la inimă, să ia masa împreună şi să înveţe să-şi mulţumească, aluzie la Euharistie, care înseamnă mulţumire”.

Citește mai mult »

Timişoara: Întâlnirea naţională a reprezentanţilor pentru pastoraţia familiilor din diecezele şi eparhiile din România

În zilele de 12 şi 13 martie 2024, la Casa Kolping din Timişoara, a avut loc întâlnirea naţională a reprezentanţilor pentru pastoraţia familiilor din cele 12 dieceze romano-catolice şi eparhii greco-catolice din România. La întâlnire a fost prezentă şi Dieceza de Chişinău. Tema întâlnirii s-a intitulat „Formarea familiilor formatoare”. Din Dieceza de Iaşi a participat pr. Felician Tiba, responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Familiei, însoţit de familia Andreia şi Vasile Tudosca din Paşcani şi de familia Alexandra şi Gabriel Măriuţ din Iaşi.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA