Întâlnire la Rusca Montană

În Casa Kolping din Rusca Montană în perioada 26-28 ianuarie 2024 Oficiul Diecezan pentru Pastorația Familiilor din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara a organizat o întâlnire și un team-building pentru colaboratorii și familiile voluntare ale acestui birou.

În aceste zile cei prezenți au participat la programe de reîncărcare spirituală, jocuri și excursii, au avut posibilitatea să se relaxeze, totodată au discutat despre organizarea activităților planificate pentru acest an. Sâmbătă participanții s-au bucurat de vizita Excelenței Sale Iosif Csaba Pál episcop diecezan, Păstorul Diecezei ținând o prelegere despre sinodalitate. În continuare, Pr. Valentin Macedon Hiticaș, paroh de Reșița-Govândari, responsabil diecezan pentru pastorația familiilor, a vorbit despre specificul studiilor sale efectuate la Roma. Copiii s-au bucurat în mod deosebit de zăpadă și au avut parte și de un program foarte bun dezvoltat cu ajutorul metodei KETT.
„Suntem recunoscători bunului Dumnezeu pentru acest weekend, și tuturor celor care l-au făcut posibil. Prin aceste programe nu numai că ne-am îmbogățit spiritual, ne-am relaxat și am organizat diferite activități, dar am devenit și mai puternici ca echipă“, au declarat mai mulți participanți.

Grupul Pastorației Familiilor

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Festivalul Familiilor

Oficiul Pentru Pastorația Familiilor, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara vă invită la #FestivalulFamiliilor2024 – Sacramentul căsătoriei o legătură dinamica fără compromisuri.

Citește mai mult »

Tabără pentru familii la Rusca Montană

Această experiență ne-a inspirat profund. După ce am ajuns acasă, am simțit nevoia să petrecem mai mult timp împreună (eu și soția mea) și să ne rugăm sau să reîncepem să citim Sfânta Scriptură. Ne-ați oferit nu doar un moment de respiro, ci și motivația de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de a întări legăturile familiale.

Citește mai mult »

Întâlnirea candidaților la Diaconatul permanent la Timișoara

În scrisoarea Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, referitoare la slujirea de diacon permanent, scrisoare adresată preoților și laicilor în luna mai, se poate citi: „Începând din 2018, Conferința Episcopilor din România a decis favorabil pentru diaconatul permanent în România. Dacă cunoașteți bărbați care ar fi interesați și ar fi potriviți pentru această slujire, vă rog să îi îndrumați să se prezinte la parohii lor, iar dacă aceștia îi consideră potriviți, se vor adresa Episcopiei recomandându-i pe respectivii candidați. «Rugați-l deci pe Domnul secerișului să trimită lucrători la secerișul lui.» (Mt 9, 38)“

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA