Comuniune și spiritualitate în Familia „Miezul Zilei”

Duminică, 19 noiembrie 2023, copiii și familiile lor, care se întâlnesc în fiecare duminică la Liturghia de la ora 12 în Catedrala Sfântul Nicolae, au avut parte de o zi deosebită.

Întâlnirea a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia părintele Eduard Roman ne-a ajutat să medităm, pornind de la Evanghelia Duminicii, la lupta care se dă mereu între sufletul și trupul nostru.

Comuniunea a continuat cu masa de prânz servită împreună, într-o atmosferă familiară, la Trattoria Seminarii, după care, părintele Traian Dobrată le-a oferit adulților o meditație despre importanța iertării în cuplu, ca pregătire sufletească pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului, în vreme ce copiii s-au putut destinde prin diferite jocuri în sala de sport.

Pentru că perioada de pregătire pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului a început de curând, toți cei prezenți au fost bucuroși să poată colinda împreună.

Copiii sunt speranța zilei de mâine și gândul lui Dumnezeu că viața trebuie să continue.  Mulțumindu-I Domnului pentru acest mare dar, copiii, pe care deopotrivă părinți și preoți ne străduim să-i creștem și spiritual, nu am uitat nici de cei ce ne-au precedat în credință, episcopii noștri fericiți martiri, al căror imn a răsunat în fundalul comuniunii noastre.

A fost un timp în care cu siguranță fiecare dintre noi s-a îmbogățit și astfel, în această duminică, noi, cei prezenți, am devenit bogații cărora le-a rodit din belșug… inima.

Monica Abrudan Omilescu

Sursa: egco.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Reculegeri spirituale la Stâna de Vale, membrii Curiei Episcopale și colaboratorii

În perioada 24-26 noiembrie a.c. au avut loc Cantonul Silvic „Sfânta Maria” din Stâna de Vale, reculegerile spirituale ale membrilor Curiei Episcopale Greco-Catolice de Oradea și a colaboratorilor apropiați ai acesteia. Ocazia a fost prilej de comuniune și redescoperire a acestui loc de referință – Stâna de Vale – stațiune care îl are ca „ctitor modern” pe Fericitul Episcop martir Valeriu Traian Frențiu

Citește mai mult »

Exercițiile spirituale eparhiale: „bucurie și veselie vei avea…”

În perioada 18-19 noiembrie a.c. s-au desfășurat la Pensiunea „Colț de Rai” din Zalău, exercițiile spirituale eparhiale, organizate de Episcopia Greco-Catolică de Oradea prin Vicariatul cu Pastorația Familiei din Eparhia de Oradea. Cei aproximativ 100 de participanți, adulți și familii, au avut prilejul să-și pregătească sufletele de sărbătoarea Crăciunului, ascultând meditații biblice pe marginea citatului din primul capitol al Evanghelia după Luca: „Și bucurie și veselie vei avea…”.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA