Traian: Întâlnirea persoanelor văduve

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian, jud. Neamţ, a avut loc întâlnirea de toamnă a persoanelor văduve. Evenimentul a fost organizat de către Oficiul pentru Pastoraţia Familiei şi l-a avut drept coordonator pe pr. Felician Tiba. Tema întâlnirii a fost: „Foc am venit să arunc pe pământ”, inspirată fiind din Evanghelia după Sfântul Luca 12,49.

Întâlnirea a început aşa cum deja ne-a obişnuit părintele Felician, cu primirea noastră călduroasă, cu o invitaţie la cafea şi cu un moment de bună dispoziţie.

Din cauza numărului mare de persoane, conferinţa s-a ţinut în capelă, într-un cadru profund de rugăciune şi de respect faţă de Cel care a venit să „aprindă” focul iubirii printre oameni, Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru.

„Focul este atât de important pentru viaţa noastră, spunea părintele conferenţiar, dar la fel poate să şi dăuneze, să distrugă. Isus a venit pe pământ să aducă în lume focul iubirii lui Dumnezeu faţă de noi, oameni păcătoşi şi slabi, care nu ne putem mântui fără harul lui Dumnezeu. Prin urmare, doar cel care se lasă purificat de focul milostivirii şi al iubirii lui Dumnezeu, are acces la întâlnirea definitivă cu el.

Noi – a continuat părintele – avem de la Dumnezeu misiunea să-l reprezentăm, să facem ca focul să nu se stingă niciodată, să-l transmitem din generaţie în generaţie, aşa cum şi noi l-am primit. Este vorba de focul iubirii, al credinţei şi al speranţei”.

La Liturghie, de asemenea, inspirându-se din lecturile zilei, mai ales din evanghelie, părintele ne-a amintit de datoria de a ne ruga permanent şi de a nu ne descuraja, asemenea văduvei despre care vorbeşte textul sacru.

„Isus ascultă rugăciunea văduvei, pentru că ea nu mai are inima împărţită!, spunea părintele Felician. Din contra, ea trebuie să-şi împartă inima doar cu Dumnezeu, pentru a fi utilă aproapelui. Ea are misiunea să iubească exact aşa cum ne-a iubit Isus, adică cu inimă neîmpărţită!”

După prânz a urmat un alt moment frumos. Fiecare persoană avea deja un bilet cu un număr pe el, doar că unele bilete conţineau şi anumite întrebări la care trebuia răspuns, după care, pe rând, fiecare din participanţi s-a bucurat de un dar, un soi de tombolă, dar de data aceasta fiecare număr a fost câştigător.

Încă o dată persoanele văduve mulţumesc lui Dumnezeu pentru că sunt parte din Biserică, pentru păstorii care le oferă atâta atenţie şi mulţumesc şi echipei de la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian pentru generozitatea primirii.

Clara Ciobanu

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

„Bucuria recunoştinţei”. Invitaţie la o activitate adresată adulţilor de către Acţiunea Catolică

Acţiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iaşi organizează sâmbătă, 18 noiembrie 2023, o zi dedicată adulţilor, membri şi simpatizanţi ai Acţiunii Catolice. Activitatea cu tema „Bucuria recunoştinţei”, însoţită de versetul biblic: „Bucuraţi-vă întotdeauna! Rugaţi-vă fără încetare! Mulţumiţi pentru toate!” (1Tes, 5,16), are ca scop invitarea participanţilor să aducă mulţumiri şi laudă Domnului pentru toate binecuvântările primite în acest an, apropiindu-ne de sfârşitul anului liturgic.

Citește mai mult »

Papa Francisc: Discurs adresat participanţilor la Adunarea Generală şi la Conferinţa Asociaţiei Europene a Părinţilor (EPA) (11 noiembrie 2023)

A deveni părinţi este una din cele mai mari bucurii ale vieţii. Trezeşte noi energii, elan şi entuziasm în cupluri. Dar imediat se află în faţa îndatoririlor educative pentru care adesea se află nepregătiţi. De exemplu: a avea grijă cu iubire de copii şi în acelaşi timp a-i stimula să se maturizeze şi să devină autonomi; a-i ajuta să dobândească obişnuinţe sănătoase şi stiluri bune de viaţă, respectând personalitatea lor şi darurile lor, fără a le impune aşteptările noastre; a-i ajuta să înfrunte cu seninătate parcursul şcolar. De asemenea: a le transmite o formare pozitivă la afectivitate şi la sexualitate; a-i apăra de ameninţări precum intimidarea, alcoolul, fumatul, pornografia, jocurile video violente, jocurile de noroc, drogurile, etc.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA