Torreciudad: A XVII-a Întâlnire a familiilor de catolici români rezidenţi în Spania

Torreciudad: A XVII-a Întâlnire a familiilor de catolici români rezidenţi în Spania

Sanctuarul Marian din Torreciudad a găzduit duminică, 15 octombrie 2023, a XVII-a Întâlnire a familiilor de catolici români rezidenţi în Spania.

Ca în fiecare an, în luna octombrie, comunităţile românilor din Lleida şi Zaragoza (Spania) dedică o duminică Fecioarei Maria, mama noastră cerească, prin participarea la un pelerinaj, la Sanctuarul Marian din Torreciudad. Acest sanctuar, printre multe altele, este un alt loc de cinstire a Fecioarei, care emană binecuvântările sale şi redă bucuria, rodul unei experienţe personale de reînnoire interioară.

Întâlnirea celor două comunităţi a început cu procesiunea până la capelă, acolo unde s-a recitat Sfântul Rozariu. A urmat apoi Sfântă Liturghie, celebrată de responsabilii celor două comunităţi, pr. Adrian şi pr. Cristian, o Liturghie care prin cuvântul lui Dumnezeu ne invita să trăim uniţi şi fim atenţi la „haina de nuntă”, bucuria de a-l avea pe Isus.

Aici, la Torreciudad, cu toţii ne-am adunat să ne îndreptăm privirea spre Maria, Mamă şi Femeie mijlocitoare, pentru ca ea să ne însoţească mereu şi să ne înveţe să ne rugăm, să-l urmăm pe Fiul ei, acceptând, ca ea, voia lui Dumnezeu în viaţa noastră. Nu a lipsit bucuria fotografiilor, mesele pline de bucate tradiţionale, dansul şi portul popular şi multă bucurie pe chipurile noastre.
Sub această invocaţie, Maria de Torreciudad, Fecioara îşi arată apropierea de realităţile cotidiene ale oamenilor şi ale familiilor, ascultând cu generozitate cererile lor de mai bine de zece secole.

I-am cerut şi noi ajutorul, pentru familiile noastre, comunităţile din Tarragona, Lleida, Zaragoza, Madrid, şi toţi cei dragi din ţară, ca unitatea pe care ne-o dorim aici, să se realizeze şi să se extindă dincolo de orice graniţă. Iar voi care sunteţi acasă să fiţi mândri de noi.

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Familia care se roagă împreună

Să-l uităm pe Dumnezeu? Imposibil! Și totuși (în anii în care am fost mamă care muncește), la sfârșitul a prea multe zile, mi-am dat seama că nici măcar nu mă gândeam la El. Aveam obiceiuri înrădăcinate în creierul meu care mă asigurau că pot naviga cu succes prin conflictele de program, astfel încât să ating perfect fiecare obiectiv. Mergeam pe pilot automat zi de zi. Miezul problemei era că puneam aceste cerințe asupra timpului meu ca fiind nenegociabile, în timp ce timpul cu Dumnezeul meu era opțional, ceva ce puteam amâna. Când se întâmplă acest lucru, din păcate, devine modelul stabilit pentru familie.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2023 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA