Rugăciunea soţilor care cer darul gingăşiei

În faţa defectelor noastre ajută-ne să nu fim nemiloşi unul faţă de celălalt, din contra, să ne acceptăm şi să ne iertăm cu bunăvoinţă, fără a pune vreo limită în respectul şi iubirea noastră.

La începutul vieţii noastre de familie se află gingăşia, gingăşia noastră ca bărbat şi femeie, dar la originea acestui început al nostru se află gingăşia ta, o Doamne, gingăşia ta iubitoare de Tată, de Fiu, de Duh.

Gingăşia ta a creat lumea, o susţine şi o sfinţeşte, susţine fiecare zi a noastră, fiecare gest al nostru. Gingăşia ta, o Doamne, reînnoieşte în fiecare zi iubirea noastră, o face nobilă, generoasă, curată şi plină de entuziasm, asemenea unei primăveri care face ca totul să fie verde.

De aceea, te rugăm, Doamne, ca gingăşia ta infinită să transforme gingăşia noastră limitată, lumina ta să lumineze fiecare alegere pe care o facem în viaţă, bunăvoinţa ta să inspire fiecare din trăirile noastre, armonia ta să caracterizeze fiecare întâlnire a noastră, pentru ca viaţa noastră de familie să fie mereu originală, fidelă şi creativă.

În faţa defectelor noastre ajută-ne să nu fim nemiloşi unul faţă de celălalt, din contra, să ne acceptăm şi să ne iertăm cu bunăvoinţă, fără a pune vreo limită în respectul şi iubirea noastră.

Fă ca gingăşia ta să modeleze gingăşia noastră, pentru ca să ştim să ne corectăm reciproc şi să ne ajutăm să ne mântuim, cu aceeaşi gingăşie cu care tu ne-ai iubit şi ne iubeşti în fiecare zi. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

(Din cartea Viaggio nella tenerezza nuziale, de Carlo Rocchetta, EDB, p. 272-273)

Traducere de pr. Felician Tiba

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Fericitul Anton Durcovici şi familia: mărturia lui Cristi şi a Irinei la Ziua Tineretului de la Iaşi

Ce îmi doresc să vă transmit, dragi tineri, este că de multe ori e posibil să dăm cu piciorul unor oportunităţi pe care Dumnezeu ni le scoate în cale: pe plan spiritual, uman, profesional. Vă încurajez să priviţi dincolo de evenimente, să citiţi printre rândurile poveştii voastre personale şi să încercaţi să desluşiţi puzzle-ul vieţii voastre, dar mereu cu Dumnezeu alături, ca sfătuitor şi însoţitor.

Citește mai mult »

Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile

„În viaţa de familie, spunea părintele, Dumnezeu alătură doi oameni, un bărbat şi o femeie, iar cei doi sunt invitaţi să-l vadă şi să-l slujească pe Dumnezeu unul în celălalt. Ce a făcut Isus pe drumul către Emaus, sunt invitaţi să facă soţii pe parcursul vieţii de familie: să-şi stea alături, să-şi vorbească la inimă, să ia masa împreună şi să înveţe să-şi mulţumească, aluzie la Euharistie, care înseamnă mulţumire”.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA