Logodnicii în prim-planul pastoraţiei familiei

Din anul 2014, Oficiul pentru Pastoraţia Familiei organizează cursuri de formare umană pentru tinerii care se căsătoresc, astfel că, de la prima ediţie, până astăzi, au trecut pragul acestui curs în jur de opt sute de perechi de tineri. Şi anul acesta, 2023, după un tur prin toate cele unsprezece decanate, unele dintre ele comasate, a rezultat că tinerii, cel puţin cei care sunt în ţară, sunt interesaţi să participe la aceste cursuri.

Pentru prima dată, în curtea Centrului „Gaudium et Spes” din Traian, sâmbătă, 22 iulie 2023, au fost prezente maşini din 13 dintre cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, semn că şi tinerii care lucrează în afara ţării sunt dornici să participe la cursul pentru logodnici.

De reamintit că propunerea Oficiului pentru Pastoraţia Familiei nu înlocuieşte formarea religioasă pe care o dau preoţii în parohii, ci o completează cu o formare umană de specialitate.

Prin urmare, după cele trei luni – mai-iulie – în care s-a trecut prin decanatele diecezei, au mai rămas două propuneri de cursuri pentru logodnici, la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian, respectiv: 12 august şi 23 septembrie.

La cererea anumitor părinţi parohi, mai ales în parohiile mai mari, la cerere, Oficiul pentru Pastoraţia Familiei organizează sesiuni de formare umană şi cu grupuri mai restrânse de logodnici, cu o propunere formativă mai restrânsă. În speranţa că vor fi tineri dornici, echipa de la Oficiul pentru Pastoraţia Familiei îşi arată disponibilitatea de a fi prezentă.

Sincere mulţumiri tuturor tinerilor care au participat la cursul pentru logodnici de până acum, dar şi preoţilor sau celor care i-au îndemnat pe tineri să participe, siguri fiind că astfel participă la binele şi la fericirea viitoarei lor vieţi de familie.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastoraţia Familiei

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Fericitul Anton Durcovici şi familia: mărturia lui Cristi şi a Irinei la Ziua Tineretului de la Iaşi

Ce îmi doresc să vă transmit, dragi tineri, este că de multe ori e posibil să dăm cu piciorul unor oportunităţi pe care Dumnezeu ni le scoate în cale: pe plan spiritual, uman, profesional. Vă încurajez să priviţi dincolo de evenimente, să citiţi printre rândurile poveştii voastre personale şi să încercaţi să desluşiţi puzzle-ul vieţii voastre, dar mereu cu Dumnezeu alături, ca sfătuitor şi însoţitor.

Citește mai mult »

Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile

„În viaţa de familie, spunea părintele, Dumnezeu alătură doi oameni, un bărbat şi o femeie, iar cei doi sunt invitaţi să-l vadă şi să-l slujească pe Dumnezeu unul în celălalt. Ce a făcut Isus pe drumul către Emaus, sunt invitaţi să facă soţii pe parcursul vieţii de familie: să-şi stea alături, să-şi vorbească la inimă, să ia masa împreună şi să înveţe să-şi mulţumească, aluzie la Euharistie, care înseamnă mulţumire”.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA