5 lucruri pe care mi-aș fi dorit să le fac altfel

Sharon Wilson, rămasă recent văduvă, împărtășește cele cinci lucruri pe care le-a învățat în căsnicia ei și pe care și-ar fi dorit să le fi știut mai devreme.

Toamna trecută, am fost rugată să vorbesc unui grup de cupluri căsătorite care sunt lideri în cadrul Worldwide Marriage Encounter. La momentul solicitării, eram văduvă de doar câteva luni. Nu eram sigură de ce m-au invitat; de fapt, am întrebat-o pe coordonatoare dacă își amintea că eram văduvă. Ea mi-a reamintit că am ceva de împărtășit și că, odată cu pierderea soțului meu, puteam să le spun și altor cupluri despre dragostea și viața noastră și să le spun ce aș fi vrut să fac eu. „Cuplurile prezente la program sunt încă în joc”, a spus ea.

Privind în urmă am format discuția în jurul celor cinci lucruri pe care le-am învățat în căsnicia mea și pe care mi-aș fi dorit să le fi făcut diferit.


Prezentați-vă.

Existau evenimente sau obligații la care Dave ar fi vrut să particip cu el. Veneam la majoritatea evenimentelor de la serviciu sau la obligațiile socrilor, dar uneori îl rugam să nu merg și îl lăsam să meargă singur. Am ratat experiențe împărtășite cu el și îmi doresc să fi fost prezentă. Nouăzeci la sută din viață înseamnă să te prezinți.
Spuneți da.

În anii în care am fost căsătoriți și chiar și în anii în care soțul meu a fost bolnav, îmi cerea adesea să iau un fel de mâncare specială, fie de la un restaurant, fie de la magazinul alimentar. Eu lucram în tr-un oraș mare, iar noi locuiam într-un orașel, cu mai puține opțiuni. Îmi amintesc că, uneori după o zi lungă de lucru mergeam fără tragere de inimă, sau uneori spuneam nu. Zilele trecute am trecut pe lângă pizzeria preferată a lui Dave și mi-aș dori doar să i-o pot aduce acum acasă.


Fiți prezenți.

Cu toții avem treabă de făcut sau sarcini de îndeplinit. Avem atracții exterioare care ne solicită atenția. Mă gândesc la momentele pe care le-am petrecut pe telefon sau pe calculator pentru muncă sau curiozitate în loc să fiu prezentă pentru Dave. Când Dave a fost la spital, am devenit cu toții intens prezenți pentru el, pentru că știam că timpul său era limitat. De ce să nu-i oferiți iubirii vieții voastre prezența voastră tot timpul?


Nu luați totul în serios.


Nu trebuie să aveți dreptate. Îmi amintesc certuri despre lucruri prostești și stupide. Amândoi ne susțineam punctul de vedere și voiam să avem dreptate. Chiar dacă aveți dreptate, nu trebuie să vă dovediți punctul de vedere. Sora mea mi-a spus odată: „Ai prefera să ai dreptate sau să fii plăcut?”. Nu luați totul în serios. Aș schimba toate argumentele mele „câștigate” pentru mai multă pace și timp cu soțul meu.


Spuneți „Te iubesc” mai des.

Acesta este de la sine înțeles. Spuneți-o în fiecare zi. Spuneți-o de două ori pe zi. Spuneți-o într-un mesaj și la telefon. Spuneți-o în fața altor persoane și spuneți-o când sunteți singuri împreună. Eu încă îi spun că îl iubesc, dar acum este la poza lui în dormitor. Spuneți-o soțului/soției cât timp poate să o spună și el/ea.

Foto: Eparhia Cluj Gherla

Sursa: www.catholicmom.com

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Traian: Întâlnire cu foştii logodnici din 2014

Sâmbătă, 17 februarie 2024, la Centrul „Gaudium et Spes” de la Traian a avut loc întâlnirea cu foştii logodnici din 2014. Evenimentul a avut loc la invitaţia părintelui Felician Tiba, cel care în anul 2014 a avut ideea organizării unui astfel de curs pentru logodnici, curs care între timp s-a dezvoltat şi a devenit foarte cunoscut în dieceză, dovadă stă numărul participanţilor de anul trecut (142 de perechi) faţă de acum zece ani (27 perechi).

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA