„Te iubesc!”, expresia care dă viaţă şi sens!

Într-o lume „bântuită” de tot felul de provocări împotriva familiei voite de Dumnezeu încă din zorii creaţiei, este nevoie să subliniem încă o dată că adevărata familie este cea formată din bărbat şi femeie, chemată la a fi împreună prin vocaţie sfântă şi prin celebrarea sacramentului Căsătoriei, comuniune de persoane care se hrăneşte din iubirea autentică voită de Dumnezeu.

Tandreţea între soţi este semnul „gingăşiei” lui Dumnezeu faţă de om în general. Dumnezeu este iubire, o ştim din Prima Scrisoare a Sfântului Ioan (1 In 4, 8), dar o ştim şi din întreaga Sfântă Scriptură, o ştim din creaţie şi o vedem înscrisă în fiecare dintre noi. Da, avem nevoie să fim iubiţi şi să iubim!

La un moment dat un tânăr se apropie de o tânără şi îi şopteşte expresia care „dă viaţă şi sens”: „Te iubesc! şi o arată prin diferite gesturi. În antropologia matrimonială nu este o noutate! Tinerii îndrăgostiţi, poate deja logodnici, nu fac altceva decât să exprime ceea ce Dumnezeu a sădit în ei prin însăşi natura existenţei lor. Creaţi de un Dumnezeu-Iubire aceştia îşi exprimă la rândul lor iubirea. Nu e vorba de o iubire abstractă sau doar la nivel declarativ, ci de o iubire concretă, exprimată prin gesturi concrete, printr-o apropiere reciprocă, care în cadrul vieţii de familie conduce către procreare, dar şi către siguranţa că celălalt îţi este oferit pentru a parcurge drumul vieţii împreună. Iubirea dă siguranţă, iar gesturile de tandreţe o alimentează!

La Gherăeşti, în ziua de 5 august 2023, începând cu ora 9.30, Mons. Carlo Rocchetta, specialist în această temă, ne va vorbi despre tandreţe şi despre rolul ei de neînlocuit în a avea familii frumoase.

Dragi soţi, nu ezitaţi! O strângere de mână, o îmbrăţişare sau poate chiar o sărutare, nu trebuie să fie gesturi care să vă amintească de „acele vremuri”, de „copilăria şi adolescenţa” relaţiei dintre voi, ci trebuie să fie „hrana” care alimentează viaţa de zi cu zi a familiei voastre.

Vă aşteptăm la Gherăeşti!

Pr. Felician Tiba
Director Oficiul pentru Pastoraţia Familiei

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Traian: „Mulţumesc, părinte, mulţumesc pentru că ne-aţi sfătuit bine!”… la cursul pentru logodnici

36 de perechi la un singur curs nu au participat niciodată. Este pentru prima dată şi evident că meritul îl au mai ales cei care i-au sfătuit pe aceşti tineri să participe. Simpla „scuză” că nu au timp nu mai ţine! Mulţi dintre participanţi de altfel o şi recunosc, dar la final de curs: „Cum să nu, este timp pentru toate, dacă vrem! Aşa cum mergem la cursul de dans, cum mergem să discutăm meniul, să probăm şi să cumpărăm rochia de mireasă şi costumul de mire, avem timp, dar ne sperie că iar ne pune părintele să învăţăm Catehismul şi la vârsta noastră, să ne întoarcem iar ca la şcoală…!”

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA