Bărbați de pe întreg mapamondul se roagă rozariul pentru convertirea întregii lumi
De ce un Rozariu pentru bărbați?
Pe site-ul său, inițiatorii Rozariului Bărbătesc afirmă că obiectivul este de a împlini voința Fecioarei Maria, care este voința Fiului ei, Isus Cristos.
Ei notează că „rolul bărbaților în planul lui Dumnezeu este de a-i proteja pentru viața veșnică pe toți cei pe care Dumnezeu ni i-a dat aici pe pământ”.
„Așa cum Sfântul Iosif a fost protectorul pământesc al Sfintei Familii, și noi avem sarcina de a apăra sfințenia familiilor noastre și a celor dragi. Vrem să o facem împreună, într-o comunitate de oameni.
Bărbați din peste 40 de țări s-au reunit pe 6 mai pentru Rozariul bărbaților din întreaga lume, rugându-se în genunchi în fața Fecioarei Maria pentru ca bărbații să fie din nou apreciați în societate și pentru convertirea întregii lumi.
Coordonatorul general al apostolatului Cavalerilor Rozariului din Mexic, Paco Páez, a explicat că prin rugăciunea Rozariului, participanții „doresc să dea mărturie, nu datorită virtuților noastre, ci prin faptul că ne punem în genunchi cerând mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria, pentru ca ea să ne acorde convertirea păcătoșilor, propria noastră convertire, a familiilor noastre și a întregii lumi”.
Prin acest rozariu public, a adăugat el, ei se roagă pentru „domnia păcii lui Cristos în inimile noastre și în țările noastre”.
Rozariul bărbaților a avut loc, de asemenea, în diferite orașe din Columbia, Peru, Venezuela, Chile, Puerto Rico, Guatemala, El Salvador, Panama, Ecuador și Paraguay. Alte țări care au participat, de asemenea, au fost Spania, Republica Dominicană, Cuba, Brazilia, Honduras, Ucraina, Italia, Croația, Australia, Indonezia – o țară majoritar musulmană – și Filipine, țara cu cei mai mulți catolici din Asia, precum și altele.
Páez a mai precizat că rugăciunea are loc în stradă „în națiunile hispanice din America, care sunt creștine din punct de vedere cultural, pentru a revendica piața publică pentru Domnul nostru Isus Cristos, deoarece o lampă nu este aprinsă pentru a fi pusă sub coșul de busuioc, ci este așezată sus, astfel încât să strălucească în toată casa”.
„Vrem să ne asumăm chemarea noastră ca bărbați în viața acestei Biserici, a acestei Biserici pelerine care este cunoscută și sub numele de Biserica militantă”, a continuat el.
A comentat și coordonatorul general al apostolatului Cavalerilor Rozariului: „Vrem să luptăm în armata lui Isus Cristos pentru a putea inspira și alți bărbați să își amintească faptul că viața Bisericii nu este doar un loc de întâlnire cu gânduri pozitive, ci că este o bătălie spirituală care reprezintă pentru noi aventura pentru care merită să îți dai viața. Vrem să ne pregătim pentru abnegație și sacrificiu.”
Unul dintre organizatorii Rozariului Bărbaților din Buenos Aires, Segundo Carafi, a explicat că „importanța acestui rozariu constă în faptul că tocmai bărbații doresc să readucă credința în viața publică, rugându-se pentru recuperarea propriei esențe într-o lume care îi critică și îi atacă”.
Acest lucru demonstrează, a continuat el, că „credința nu este doar un lucru al femeilor și că bărbatul, ca bărbat al familiei, preotul ca atare, este gata să lupte pentru apărarea esenței sale cele mai absolute ca om, care astăzi este ceva care se discută”.
„Într-o lume în care bărbatul nu numai că este criticat din toate părțile, de la tatăl de familie până la preot, dar și în care este atacat în esența sa maximă de bărbat, căutându-se feminizarea bărbatului și masculinizarea femeii, în Rozariul Bărbaților ne rugăm pentru ca din nou bărbatul să fie valorizat în societate”, a conchis el.
Carlos Waite, unul dintre coordonatorii Rozariului Bărbaților din Peru, a evidențiat participarea credincioșilor cu carisme diferite și chiar a persoanelor îndepărtate de credință.
„Rozariul Bărbaților este un răspuns puternic de a spune nu la secularismul din aceste zile, și a fost un nu răsunător în piața publică, o confruntare curajoasă cu inamicul”, a declarat Waite pentru ACI Prensa.
Páez a împărtășit un ultim gând cu ACI Prensa: „Amintiți-vă că un creștin fără rozariu este ca un soldat fără arme”.
Traducere și adaptare a articolului de pe Catholic News Agency.
Din cei zece ani de pontificat, întâlnirea cu bătrânii în Piaţa „Sfântul Petru” din 2014 a fost „unul din cele mai frumoase momente”, a spus recent Papa Francisc. El a voit să instituie o Zi Mondială dedicat tuturor bunicilor pentru a atrage atenţia asupra unei categorii prea des pusă la margini, amintind în schimb valoarea sa şi încurajând acţiuni în favoarea lor. Un obiectiv menţinut în diferitele ediţii ale Zilei care acum revine cu a treia sa ediţie la 23 iulie 2023, cu o Liturghie celebrată de papa în Piaţa „Sfântul Petru”.
Supraviețuitor al cutremurului din Turcia: ,,Dumnezeu m-a protejat și Fecioara Maria nu m-a părăsit.” Share: Articole din aceiași secțiune … Pastorația familiilor catolice din Româniaprofamiliacat@gmail.comPastorația
Le era caracteristic să fie mereu atenți la celalalt, să caute bucuria celuilalt, asta le poate completa relația amoroasă. Acesta este un exemplu de urmat și astăzi în această lume individualizată – a spus vorbitorul, apoi a subliniat că, pe lângă toate acestea, Pietro l-a implicat și pe Isus în relația lor, i-a mulțumit lui Dumnezeu că și-a găsit partenerul perfect.