Meniu Închide

Traian: Întâlnirea de primăvară a familiilor

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian a avut loc întâlnirea de primăvară a familiilor. Tema s-a inspirat din fragmentul evanghelic care prezintă întâlnirea lui Isus cu cei doi ucenici pe drumul către Emaus şi s-a numit „L-au recunoscut!” (Lc 24, 31).

Întâlnirea nu s-a bucurat de un număr prea mare de participanţi, dar s-a bucurat de simplitatea şi în acelaşi timp de profunzimea momentului, cei prezenţi admirând conţinutul temei, modalitatea în care a fost prezentă, precum şi implicarea directă a participanţilor.

Prin modul său de a prezenta, pr. Felician Tiba, coordonatorul şi iniţiatorul întâlnirii, ne-a introdus cu tact şi bună dispoziţie în conţinutul temei.

„Ce ştiau cei doi ucenici despre Isus?, spunea părintele. Ce le-a spus Isus pe drumul către Emaus şi unde a dus experienţa întâlnirii lor? Către o cină! Cina, masa în general, este locul întâlnirii, locul unde trebuie să mergem cu bucurie, cu respect şi cu recunoştinţă faţă de persoanele alături de care ne aflăm, dar şi faţă de bunurile pe care le consumăm. Cu ce rămânem după «Cină?», după Sfânta Liturghie la care facem experienţa întâlnirii cu Isus şi după ce ne hrănim cu Trupul său?”

Întâlnirea a continuat cu celebrarea Liturghiei prezidată de pr. Egidiu Condac, econom diecezan, alături de care au concelebrat alţi cinci preoţi, aflaţi la rândul lor pentru o întâlnire importantă la Centrul „Gaudium et Spes” de la Traian.

Şi aici, pr. Felician, în cadrul predicii, referindu-se la Sfânta Ecaterina de Siena, sărbătorita zilei, ne-a vorbit despre importanţa folosirii cu înţelepciune a darurilor lui Dumnezeu.

„Ecaterina, spunea părintele, nu a avut prea multă şcoală, dar a devenit învăţător al Bisericii şi patroană a Europei. În ochii lui Dumnezeu nu cel deştept este important, ci cel înţelept. Cum folosim ceea ce avem, nu cât avem, contează!”

După prânz ne-am bucurat împreună de mărturia familiei Veridiana şi Sergiu Mişca, alături de cei cinci copii ai lor. „Cu adevărat Dumnezeu lucrează în oameni şi prin oameni!”, cel puţin aceasta a fost lecţia pe care ne-a dat-o prin aceşti oameni minunaţi.

Un gând de preţuire pentru ostenitorii de la Centrul „Gaudium et Spes”, pentru curajul părintelui Felician de a nu se descuraja în faţa provocărilor actuale care vin din partea familiilor şi o mare mulţumire lui Dumnezeu, autorul familiei.

Sfânta Familie să binecuvânteze familiile noastre!

Claudia şi Ionuţ Ciobanu

 

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile

„În viaţa de familie, spunea părintele, Dumnezeu alătură doi oameni, un bărbat şi o femeie, iar cei doi sunt invitaţi să-l vadă şi să-l slujească pe Dumnezeu unul în celălalt. Ce a făcut Isus pe drumul către Emaus, sunt invitaţi să facă soţii pe parcursul vieţii de familie: să-şi stea alături, să-şi vorbească la inimă, să ia masa împreună şi să înveţe să-şi mulţumească, aluzie la Euharistie, care înseamnă mulţumire”.

Citește mai mult »

Timişoara: Întâlnirea naţională a reprezentanţilor pentru pastoraţia familiilor din diecezele şi eparhiile din România

În zilele de 12 şi 13 martie 2024, la Casa Kolping din Timişoara, a avut loc întâlnirea naţională a reprezentanţilor pentru pastoraţia familiilor din cele 12 dieceze romano-catolice şi eparhii greco-catolice din România. La întâlnire a fost prezentă şi Dieceza de Chişinău. Tema întâlnirii s-a intitulat „Formarea familiilor formatoare”. Din Dieceza de Iaşi a participat pr. Felician Tiba, responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Familiei, însoţit de familia Andreia şi Vasile Tudosca din Paşcani şi de familia Alexandra şi Gabriel Măriuţ din Iaşi.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA