Tuta: Misiuni populare despre familie

În perioada 23-26 martie 2023, în comunitatea romano-catolică din Tuta s-au ţinut misiuni populare, credincioşii bucurându-se de zile pline de har, avându-l în mijloc pe pr. Felician Tiba, director al Oficiului pentru Pastoraţia Familiei, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi. Tema acestor zile de misiuni a fost „Duhul Sfânt şi Familia”.

În prima predică, intitulată „Familia şi Duhul Sfânt care plutea deasupra apelor”, părintele predicator a accentuat iubirea gratuită a lui Dumnezeu şi faptul că noi, oamenii, suntem darul lui pe acest pământ.

În ziua următoare au fost abordate două teme: „Creaţi din iubirea lui Dumnezeu” şi „Bărbat şi femeie i-a creat”. Cele două teme au subliniat vocaţia omului pe pământ, care este iubirea. De asemenea, părintele Felician Ţiba a vorbit despre Calea Crucii, „a vieţii şi a morţii”, făcând o paralelă a staţiunilor cu vieţile noastre.

Cea de-a treia zi a adus la cunoştinţa credincioşilor în prima parte importanţa căsătoriei şi rolul familiei pe acest pământ în conformitate cu legea Domnului, iar în cea de a doua parte comuniunea pe care familia trebuie să o aibă cu Biserica, prin Duhul Sfânt.

Ultima predică, aceea din cadrul Sfintei Liturghii de încheiere a misiunilor, a avut ca temă „Familia în drum spre Înviere”, părintele predicator amintindu-ne că suntem chemaţi să înviem şi noi aprofundând Învierea lui Isus şi ţinând cont de realitatea profundă, care este Duhul Sfânt, Duhul Vieţii.

În încheiere, părintele paroh Francisc Vernica i-a mulţumit părintelui predicator pentru aceste zile pline de har, ce au fost ca o pregătire pentru sărbătoarea Paştelui, şi tuturor credincioşilor care au luat parte la aceste zile binecuvântate. A mulţumit, de asemenea, şi părintelui decan Gheorghe Cojocaru, care ne-a făcut bucuria de a fi prezent la Sfânta Liturghie de încheiere a misiunilor şi care ne-a transmis şi salutările din partea episcopilor noştri.

Speram că aceste zile să ne ajute să înţelegem cu adevărat lucrarea Duhului Sfânt în familiile noastre şi să ne ajute la o trăire mai profundă a iubirii.

Dumnezeu să-i răsplătească pe toţi care ne-au adus în dar aceste zile de misiuni.

Un credincios din Parohia Tuta

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Traian: „Mulţumesc, părinte, mulţumesc pentru că ne-aţi sfătuit bine!”… la cursul pentru logodnici

36 de perechi la un singur curs nu au participat niciodată. Este pentru prima dată şi evident că meritul îl au mai ales cei care i-au sfătuit pe aceşti tineri să participe. Simpla „scuză” că nu au timp nu mai ţine! Mulţi dintre participanţi de altfel o şi recunosc, dar la final de curs: „Cum să nu, este timp pentru toate, dacă vrem! Aşa cum mergem la cursul de dans, cum mergem să discutăm meniul, să probăm şi să cumpărăm rochia de mireasă şi costumul de mire, avem timp, dar ne sperie că iar ne pune părintele să învăţăm Catehismul şi la vârsta noastră, să ne întoarcem iar ca la şcoală…!”

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA