Zi de reculegere spirituală în Postul Mare pentru familii

 

În data de 4 martie, parohia Chișineu-Criș a găzduit ziua de reculegere spirituală în limba maghiară organizată de către Oficiul Diecezan pentru Pastorația Familiilor, pentru familiile sosite din diferite parohii ale Arhidecanatului de Mureș.
După introducere a urmat prelegerea familiei Kovács din Oradea, intitulată: „Intimitate, bucurie, îndatorire.“
Intimitatea este necesară pentru ca soții să se simtă confortabil. Intimitatea este un tip special de apropiere emoțională, caracterizată prin faptul că ambele persoane își acordă atenție unul altuia din punct de vedere psihic și emoțional și sunt gata să răspundă reciproc la expresiile emoționale ale soțului/soției. Acest tip de armonie în relație necesită timp, dar merită, deoarece face ca relația să fie unică.
Ca și elemente de bază ale intimității și încrederii soții Kovács au menționat următoarele: comunicare deschisă și onestitate, deschidere către celălalt, împărtășirea emoțiilor, consens intelectual asupra problemelor esențiale, armonie spirituală, încredere și înțelegere reciprocă, un sentiment de siguranță, intimitate caldă, exprimare liberă și acceptarea micilor gesturi de dragoste.
Prelegerea a fost urmată de discuții între soți. Programul s-a încheiat cu devoțiunea Calea Sf. Cruci, Sfânta Liturghie și o agapă.
Pentru copii și tineri au fost organizate activități speciale.
Mulțumim Sr. M. Böbe Tari, soră mariană de Schönstatt pentru organizarea întâlnirii, Pr. paroh János Kapor pentru Sfânta Liturghie înălțătoare și pentru găzduirea acestei întâlniri, familiei Kovács pentru prelegerea plină de semnificație, familiilor din Chișineu-Criș pentru primirea caldă și cordială, pentru cina delicioasă și nu în ultimul rând tuturor familiilor din Chișineu-Criș, Arad-Șega, Arad-Centru, Zimandu Nou, Dorobanți, Pecica pentru prezență.

Németh Emese,
Dorobanți

Sursa: gerhardus.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Festivalul Familiilor

Oficiul Pentru Pastorația Familiilor, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara vă invită la #FestivalulFamiliilor2024 – Sacramentul căsătoriei o legătură dinamica fără compromisuri.

Citește mai mult »

Tabără pentru familii la Rusca Montană

Această experiență ne-a inspirat profund. După ce am ajuns acasă, am simțit nevoia să petrecem mai mult timp împreună (eu și soția mea) și să ne rugăm sau să reîncepem să citim Sfânta Scriptură. Ne-ați oferit nu doar un moment de respiro, ci și motivația de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de a întări legăturile familiale.

Citește mai mult »

Întâlnirea candidaților la Diaconatul permanent la Timișoara

În scrisoarea Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, referitoare la slujirea de diacon permanent, scrisoare adresată preoților și laicilor în luna mai, se poate citi: „Începând din 2018, Conferința Episcopilor din România a decis favorabil pentru diaconatul permanent în România. Dacă cunoașteți bărbați care ar fi interesați și ar fi potriviți pentru această slujire, vă rog să îi îndrumați să se prezinte la parohii lor, iar dacă aceștia îi consideră potriviți, se vor adresa Episcopiei recomandându-i pe respectivii candidați. «Rugați-l deci pe Domnul secerișului să trimită lucrători la secerișul lui.» (Mt 9, 38)“

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA