Adjud şi Mărăşeşti: Zile dedicate familiei în anul dedicat Duhului Sfânt

 

În perioada 2-5 martie 2023, în Parohia Adjud şi filiala Mărăşeşti au avut loc misiuni populare, zile speciale dedicate familiei în anul pe care Dieceza de Iaşi l-a dedicat unităţii în Duhul Sfânt.

Părintele paroh, Marius Adam jr., a avut ideea, iar pr. Felician Tiba, director la Oficiul pentru Pastoraţia Familiei, a materializat-o prin predicile speciale făcute cu această ocazie.

Părintele Felician ne-a ajutat să înţelegem cum Duhul Sfânt, „martorul creaţiei”, cel care „plutea deasupra apelor” şi „Cuvântul” prin care Tatăl crea, toate cele trei persoane, unite în acelaşi unic şi sfânt Dumnezeu, l-a creat pe om ca bărbat şi femeie, chemându-i pe cei doi la viaţa de familie.

Dumnezeu l-a oferit pe om creaţiei, l-a oferit pe om omului, pe bărbat femeii şi pe femeie bărbatului, nu pentru a se folosi, ci pentru a se sluji reciproc. Viaţa de familie, comuniune de persoane după modelul din Sfânta Treime, nu are altă logică decât cea a dăruirii reciproce în iubire. Duhul Sfânt, artizanul unităţii îi uneşte şi pe soţi ajutându-i să depăşească dificultăţile, să se bucure la bine şi să se deschidă vieţii. El inspiră şi menţine iubirea dintre soţi, el îi cheamă la credinţă şi-i face „inventivi” în viaţa de familie.

„Cum să nu mulţumim lui Dumnezeu, spunea părintele Felician, pentru darul vieţii, pentru darul soţului sau al soţiei, pentru copii, pentru bunurile pe care le-am dobândit prin sudoarea frunţii, mereu însoţiţi de viaţa care este darul său, de sănătate şi mai ales de motivaţia pe care o avem trăind din iubire unii faţă de alţii?”

Prezentate deopotrivă şi în comunitatea din Adjud, dar şi în cea din Mărăşeşti, predicile speciale făcute cu această ocazie au avut rolul de a ne sensibiliza, de a ne „scutura” şi de a ne provoca să luăm noi hotărâri.

La final, după ce am avut posibilitatea să ne spovedim şi să ne împărtăşim, după ce soţii au fost invitaţi să reînnoiască iubirea care i-a unit, am primit binecuvântarea specială care să de în astfel de ocazii, prin care am obţinut indulgenţa plenară.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru aceste zile profunde, pline de încărcătură spirituală, zile care ne-au sensibilizat că de noi depinde binele şi fericirea noastră. Mulţumim părintelui paroh şi părintelui Felician pentru că s-au preocupat să ne ofere un aşa dar şi-l rugăm pe Dumnezeu, prin mijlocirea Sfintei Familii de la Nazaret, să binecuvânteze familiile comunităţii noastre, precum şi familiile din lumea întreagă.

Antonia Lenart

Sursa: ercis.ro

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Fericitul Anton Durcovici şi familia: mărturia lui Cristi şi a Irinei la Ziua Tineretului de la Iaşi

Ce îmi doresc să vă transmit, dragi tineri, este că de multe ori e posibil să dăm cu piciorul unor oportunităţi pe care Dumnezeu ni le scoate în cale: pe plan spiritual, uman, profesional. Vă încurajez să priviţi dincolo de evenimente, să citiţi printre rândurile poveştii voastre personale şi să încercaţi să desluşiţi puzzle-ul vieţii voastre, dar mereu cu Dumnezeu alături, ca sfătuitor şi însoţitor.

Citește mai mult »

Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile

„În viaţa de familie, spunea părintele, Dumnezeu alătură doi oameni, un bărbat şi o femeie, iar cei doi sunt invitaţi să-l vadă şi să-l slujească pe Dumnezeu unul în celălalt. Ce a făcut Isus pe drumul către Emaus, sunt invitaţi să facă soţii pe parcursul vieţii de familie: să-şi stea alături, să-şi vorbească la inimă, să ia masa împreună şi să înveţe să-şi mulţumească, aluzie la Euharistie, care înseamnă mulţumire”.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA