Educație și familie

Pentru a încheia Anul „Amoris Laetitia Familia”, revista Educatio Catholica a dedicat secțiunea monografică a numărului 4/2022 raportului dintre „Educație și Familie”, rezultat al colaborării dintre Dicasterul pentru Cultură și Educație și Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață. Subiectul oferă ocazia de a evidenția unele provocări educaționale cruciale care au fost puse în fața Bisericii și a societății de astăzi. Acestea necesită strategii clare și eficiente chiar și din punct de vedere pastoral.

Contribuțiile vin de la experți specializați în antropologie, teologie, psihologie, pedagogie, drept și economie, precum și de la persoane angajate la diferite niveluri în domeniul pastoral. Un fir comun al tuturor intervențiilor este Magisteriul Papei Francisc, cu referire specială la Amoris Laetitia: într-adevăr, în Exortația apostolică provocarea educațională este prezentă în mod transversal și se împletește cu vocația la iubirea familială.

Dorim să evidențiem în mod deosebit contribuția profesoarei Gabriella Gambino, subsecretar al Dicasteriului pentru laici, familie și viață, pe tema „Familia, educația morală și libertatea responsabilă”. Printre experții care contribuie la secțiunea monografică se numără Philippe Bordeyne, Julia M. Dezelski, María Teresa Cid Vásquez, Luigino Bruni, Raffaella Iafrate și Elena Canzi, Robert Cheaib.

Info:
Libreria Editrice Vaticana

E-mail: riviste.lev@spc.va

www.libreriaeditricevaticana.va

ISBN 978-88-266-0789-4

ISSN 2663-1091

Sursa: www.laityfamilylife.va

 

Share:

Articole din aceiași secțiune ...

Papa Francisc: Discurs adresat responsabililor internaţionali ai Mişcării Équipes Notre-Dame

Astăzi se crede că buna reuşită a unei căsătorii depinde numai de forţa de voinţă a persoanelor. Nu este aşa. Dacă ar fi aşa, ar fi o povară, un jug pus pe umerii a două creaturi sărmane. În schimb, căsătoria este un „pas în trei”, în care prezenţa lui Cristos între soţi face posibil drumul, iar jugul se transformă într-un joc de priviri: privire între cei doi soţi, privire între soţi şi Cristos.

Citește mai mult »

Fragilitatea vârstnicilor este un „magisteriu” capabil să învețe fără să aibă nevoie de cuvinte

În primul rând: dragostea ne face mai buni. Și voi arătați acest lucru, că vă faceți mai buni unii pe alții iubindu-vă. Și vă spun acest lucru ca „bunic”, cu dorința de a împărtăși credința mereu tânără care unește toate generațiile. Și eu am primit-o de la bunica mea, de la care am aflat pentru prima dată despre Isus care ne iubește, care nu ne lasă niciodată singuri și care ne îndeamnă și pe noi să fim aproape unii de alții și să nu excludem niciodată pe nimeni.

Citește mai mult »

Rugăciunea în familie – Trăind Anul de rugăciune în vederea pregătirii pentru Jubileul din 2025 – Partea a IV-a

Familia, în cadrul căreia copilul va face primii pași și va rosti primele cuvinte, cum ar fi „mamă” sau „tată”, „mulțumesc” și „te rog”, este, de asemenea, locul de învățare a rugăciunii și de a spune „mulțumesc” Domnului. Pe măsură ce copilul crește, el sau ea se va dedica rugăciunii urmărind exemplul părinților săi, învățând să se bazeze pe Domnul chiar și în cele mai dificile momente, fiind sigur de sprijinul Său.

Citește mai mult »

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

Pastorația familiilor catolice din România

profamiliacat@gmail.com

© Copyright 2021 - 2024 | PAGINĂ SUSȚINUTĂ DE CONFERINȚA EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

Fotografii dăruite prin deosebita amabilitate a Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață.